banner198

Karaören köylüğüne geri dön…yor?

Şabanözü ilçesine bağlı Karaören mahallesinde ki gerilime son noktayı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan koydu.

Karaören köylüğüne geri dön…yor?
banner145

Bir süredir mahallemi kalacak, köy mü olacak tartışmasının sürdüğü Şabanözü ilçesine bağlı Karaören mahallesinde ki gerilime son noktayı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan koydu.

 

ÇANKIRI POSTASI - 05/12/2008 yılında köyde yapılan referandumla 196 evet, 118 hayır oyuyla Şabanözü’ne mahalle olarak bağlanan Karaören’de süren tartışmalar sonucunda yeniden köy olmak isteyen grup, dilekçe toplayarak Çankırı Valiliğine başvurmuş, ayrıca yerel gazete ve internet medyasını kullanarak kamuoyu oluşturmaya çalışmışlardı.

 

Köy olmak isteyenlerin başlattığı imza kampanyasına karşı imzalarla cevap veren çiçeği burnunda AK Parti Şabanözü İlçe Başkanı ve Karaören Mahallesi Dernek Başkanı Bahri Nalbant’ın başını çektiği grupta topladığı karşı imzaları Çankırı Valiliğine iletmişti.

 

Çankırı Valiliğine gönderilen dilekçelerle, adeta iki grup arasında bir mahalle-köy kavgasına dönüşen imza savaşında, ortada kalıp iki tarafı da kırmak istemeyen bazı vatandaşların iki gruba da imza verdiği, kimi imza verenlerin ise kandırıldıklarını gerekçe göstererek dilekçelerini geri çektikleri haber servisimiz tarafından öğrenildi.

 

Yaşanan tartışmalar ve ortaya çıkan sürecin ardından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın masasına gelen talepler, Özcan tarafından incelenerek 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun gerekli maddesinde yer alan ‘5 yıl sınırların değişmezlik prensibi’ gereğince talebin reddedilmesiyle son buldu.

 

Bu gelişmeden sonra Karaören’in statüsünün yeniden köye dönüştürülmesini isteyen grubun konuyu Kastamonu’da ki  İdare Mahkemesi’ne götürecekleri gelen bilgiler arasında yer almakta.

 

Karaören’in köy statüsüne geri kavuşmasını isteyenlerle, mahalle olarak kalmasını isteyen köyün iki grubu arasında süren gerilim, böylece Vali imzasıyla şimdilik sakinleşmiş gözüküyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER