banner198

Kardeş köy projesi geliyor!

Çankırı’da dayanışma ve paylaşmanın yeniden can bulacağı “Kardeş Köy Projesi” hayata geçiyor.

Kardeş köy projesi geliyor!
banner145
Komşuluk ilişkilerin dahi beton duvarlar arasında yok olduğu günümüzde Çankırı’da dayanışma ve paylaşmanın yeniden can bulacağı “Kardeş Köy Projesi” hayata geçiyor.


Köyünü Unutma Grubu ve Çankırı Postası bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Kampanya kapsamında Çankırı’da belirlenecek bir köy “Eski Köye, eski adet!” sloganı ile kardeş köy ilan edilecek.


Köyde sosyal, kültürel çalışmalar yürütecek olan grup, kampanya sayesinde köyün tespit edilen eksiklerini giderecek, oyun parkı, kütüphane, köy ormanı kuracak, köyünü unutma müzesi ile alınteri ve üretimin eski köy hayatında nedenli zor olduğu fotoğraflarla genç kuşaklara aktarılacak.  


Tamamen kampanya gönüllülerince finanse edilecek proje, hiç bir dış destek almadan tamamen yerli proje olma özelliği de taşıyacak.

 

Projenin detayları ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 02:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
serafettin  tufek
serafettin tufek - 9 yıl Önce

Çok güzel bir proje hayırlı olsun kimler düşünmüş se teşekkür ederiz

Bahattin Aşıkuzun
Bahattin Aşıkuzun - 9 yıl Önce

Merkez İnandık Köyü Olarak Talibiz Kardeş Köy Projesine. ..

Kerim kode
Kerim kode - 9 yıl Önce

Proje simdiden hayirli olsunn çok teşekkür ederiz. Kim düşünmüşse projeyii :) bisey daha söyleyim bütün köylerde bnce bu gbi yerler yapilsin ve internet kafe bakkal veya market gbi yerlerde yapilsa güzel olur bence çoğu köyde telefon erişimi yokk çünkü çekmiyo telefonlar bu gbi seyler giderilirse daha da guzel olurr.

SIRADAKİ HABER