banner198

Karlı gecede derin bir oh çektik

Yoğun kar yağışı nedeniyle kriz merkezi toplantı.

Karlı gecede derin bir oh çektik
banner145

Yoğun kar yağışı nedeniyle kriz merkezi toplantı. 


Çankırı ve ilçelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Kriz Merkezi Vali Vahdettin Özcan Başkanlığında toplandı.

 

Toplantı’da genel bir değerlendirme yapıldıktan sonra Çankırı-Ankara karayolunun Germece hemzemin geçidi -Sülüklü arasında bulunan ve yoğun fırtına ve tipi nedeniyle kapanan yol, Vali Özcan’ın da nezaret ettiği kurtarma çalışması sonucu ulaşıma açıldı. 

Vali Özcan, Germece köyü-Sülüklü arasındaki kurtarma çalışmalarından sonra E-80 karayolunda incelemelerde bulunmak üzere Ilgaz’a hareket etti. 

Ayrıca yollarda mahsur kalan vatandaşlara battaniye, kumanya ve su verildi. Vali Özcan yaptığı açıklamada “Karla mücadelemiz yoğun bir şekilde sabaha kadar devam edecek. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Ancak vatandaşlarımızdan isteğimiz zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları. Zorunlu hallerde ise mutlaka tedarikli olmalarıdır. Biz Devlet olarak her vatandaşımızın yanındayız” dedi.

 

- Hilmi Efendi ve Tasavvuf Sempozyumu iptal edildi

Öte yandan Yoğun kar yağışı nedeniyle Çankrı’da bugün başlayacak olan "Astarlızade Mehmet Hilmi Efendi ve Tasavvuf Sempozyumu" iptal edildi.

 

-Derin bir oh çektik

Dün bazı ilçelerde elektrik kesintileri meydan geldi. Baz istasyonları servis dışı kalırken normal telefonla yapılan konuşmalar da kesintiye uğradı. Kurşunlu Söğütsen’de çalışan ve işlerine Çankırı’dan servisle gidip gelen işçiler, mesai bitiminde fabrikada mahsur kaldı. Tuz mağarasında çalışan işçiler ve Germece Hemzemin geçidinde de çok sayıda araç uzun süre yolda mahsur kaldı.

 

Kabus gibi geçen gecede, kuvvetli esen lodos sonrasında herhangi bir donma ve zehirlenme haberinin gelmemesi yüreklere derin bir oh çektirdi.

 

Fotoğraf 1 ve 2:  Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın Germece hemzemin geçidindeki incelemelerinden kareler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER