banner198

Katı Atık Depolama Tesisi İlk Misafirlerini Ağırladı

, MKE Tophane İlköğretim Okulu öğrencileri Katı Atık Düzenli Depolama Tesisine teknik gezi düzenledi.

Katı Atık Depolama Tesisi İlk Misafirlerini Ağırladı
banner145

Çankırı Belediyesi ve Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen “Kentlilik Bilincini Geliştirme Projesi” kapsamında yakın zamanda hizmete geçecek olan Çankırı Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ne, MKE Tophane İlköğretim Okulu öğrencileri teknik gezi düzenledi.

Bu gezi çerçevesinde Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği bünyesinde ilimiz Aşağıpelitözü Köyü mevkiinde bulunan Çankırı Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ilk misafirlerini ağırlamış oldu.

Teknik gezi kapsamında ilk olarak şu anda kullanılan vahşi depolama alanını gezen öğrenciler, daha sonra tesis alanına giderek burayla ilgili bilgi aldı. Birlik Teknik Personeli Çevre Mühendisi Mehmet Şahin ve Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisi Recep Özen tarafından gezdirilen tesis, öğrencileri çok memnun etti.

Tesisle ilgili bilgi veren Recep Özen, tamamlanmış halinin en az 7 yıl, ek kısmı ile beraber 15 yıl kullanılacak olan ve yeraltı sularını kirletmeden, küresel ısınmaya sebep olan gaz emisyonlarının kontrol altına alınacağı bu tesiste, yaklaşık 470.000 m3 çöp depolanacağını bildirdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER