banner198

Kaynak Başında Eski Günlerini Döndü

Kaynak Başında Eski Günlerini Döndü

Kaynak Başında Eski Günlerini Döndü
banner145

Çankırı Belediyesi Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’ni ziyaret eden Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz daha sonra Belediye Başkanı İrfan Dinç’le birlikte yaptığı esnaf ve sanatkarlar ziyareti sırasında geçmişini hatırlayıp özlem giderdi.

 

Çankırı’da römork ve tarım makineleri üreten bir ailenin oğlu olan Hüseyin Filiz ilkokul ve ortaokul yıllarında tatillerde, daha sonra da yüksek tahsilinin ardından kaynak ve torna başında uzun yıllar çalıştı. 

 

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç’le birlikte Çankırı’nın yukarı çarşı olarak ifade edilen bölgedeki esnaf ve sanatkarları gezen Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Demirciler Arastası’na geldiğinde kaynak yapan bir ustayı görünce geçmişini hatırladı ve eline kaynak maskesini alarak kaynak yapmaya başladı. Milletvekilinin kaynak yaptığını gören ustalar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

 

Milletvekili Hüseyin Filiz, demirci esnafı ile sohbet ederken uzun yıllar kaynak ve torna başında çalışmış bir insan olarak bu işin ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu bildiğini belirterek “Biz geçmişimizle gurur duyuyoruz, bu işi yapan insanlar alın teri ile ekmeğini kazananlardır” diye konuştu.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER