banner198

Kene tedirginliği Kadınçayırındaki programı iptal ettirdi!

Bu yıl 9 uncusu düzenlenecek olan festivalin sanatçı konuğu Ceylan. İki gün sürecek olan festivalin coşkulu geçmesi bekleniyor.

Kene tedirginliği Kadınçayırındaki programı iptal ettirdi!
banner145

Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan festivalin sanatçı konuğu Ceylan. İki gün sürecek olan festivalin coşkulu geçmesi bekleniyor.

 

Çankırı Ilgaz’ın tanıtımı amacıyla 8 yıldır geleneksel olarak yapılan festival, bu sene İstanbul Ilgaz Dernekler Birliği ve Ilgaz Belediyesince ortaklaşa organize ediliyor.


Her yıl 3 gün olarak tertiplenen ve son gün Kadın Çayırında tamamlanan festival programı bu yıl kısaltılarak iki gün olarak belirlendi. Festivale ülkede hemen hemen herkesin yakından tanıdığı sanatçı Ceylan da katılıyor.

 

Festivale AK Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman’ın da katılacağı öğrenildi.

 

Festival çalışmaları ile ilgili olarak kendisiyle görüştüğümüz Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin “Festivalle ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İki gün sürecek olan etkinliklerimize vatandaştan büyük ilgi var. Kısıtlı imkanlara karşın böylesi bir organizasyonu vatandaşımızın arzu ve isteği doğrultusunda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ilgaz’ı sevenleri festivalimize davet ediyorum” dedi.

 

FESTİVAL PROGRAMI

31 Temmuz Cuma (yarın) günü başlayacak festival programı şu şekilde;
11.00-13.00 Merkez Cami’de mevlit,
14.30-17.30 Ilgaz Devlet Hastanesinde toplu sünnet töreni,
19.00-23.00 saatleri arası Kültürel etkinlikler (Belediye Kültür Merkezi),
Yaran, folklor ve müzik şöleni İle birinci gün gösterileri son bulacak.

İkinci gün 01 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da Ilgazlıların ve davetlilerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan festival açılış yürüyüşünü Elazığ Belediyesi Mehteran gösterileri takip edecek.

Festival protokolünün Atatürk anıtına çelenk sunması ile devam edecek etkinlik, Derbent şehitliğini ziyaret ve buzağı yarışması ile öğle öncesi program sona ermiş olacak.

 

Edindiğimiz bilgilere göre vatandaşın kene tedirginliği nedeniyle Kadınçayarı’ndaki program sadece öğle yemeği ile sınırlandırıldı. Yemekten sonra Ilgaz’a dönecek olan misafirler akşam saat 18.30’da ilçe stadyumunda sanatçı Ceylan’ın müzik ziyafetini izleyecekler.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER