banner198

Kırım İş Gezisi tamamladı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansınındüzenlediği Kırım İş Gezisi tamamlandı.

Kırım İş Gezisi tamamladı
banner145

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nın düzenlediği Kırım İş Gezisi tamamlandı.

Geziye katılan heyet Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Simferopol, Sevastopol ve Yalta şehirlerinde bir çok resmi temaslarda bulundu.

Bölgemiz ile Kırım arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hedefiyle başlatılan girişim, iki bölge arasındaki turizm amaçlı yolcu ve ticari taşımacılık üzerine yoğunlaştı.

Odessa Başkonsolusu Hüseyin Ergani’nin de bizzat eşlik ettiği heyet, temasların ilk gününde Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Pavel Burlakov ve beraberindeki üst düzey yetkililerle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda gerek ülkeler düzeyinde Ukrayna ve Türkiye, gerekse Bölgeler düzeyinde Kuzey Anadolu Bölgesi ile Kırım Özerk Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin ilerletilmesi ve KUZKA heyetinin toplantıda gündeme getirdiği Yalta ve Sivastopol Limanları ile Sinop ve İnebolu Limanları arasında düzenli gemi seferlerinin düzenlenmesi konusuna değinildi.

Daha sonra Simferopol Belediye Başkanı Viktor Ageev ile bir araya gelen heyet yaptığı görüşmede, Kastamonu, Çankırı ve Sinop belediye başkanları sorunlarını dile getirerek ve şehirler düzeyinde karşılıklı işbirliği imkânlarının geliştirilmesi konusunda mütalaalarda bulundu.

Yine aynı gün Kırım Tatar Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile de bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Kırım’ın sorunları ve Türkiye-Kırım işbirliğini geliştirme hususunda atılacak adımlara değinildi.

Gezinin ikinci gününde Sevastopol’a hareket eden heyet orada bulunan Türk şehitliğini ziyaret ettikten sonra Sevastopol Vali Yardımcısı Sergey Aleksandrovich ile görüştü. Görüşmede Sevastopol’un da Kastamonu ve Sinop ile denizyoluyla bağlanabileceği görüşü dile getirildi.

Öğleden sonra Yalta’ya geçen heyet’in Yalta Belediye başkanı ile yaptığı görüşmede yine karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi gereğine vurgu yapılarak Yalta – Sinop gemi seferlerinin başlatılması konusu ele alındı. Eylül ayında bölgemizi ziyaret etme sözü veren Belediye Başkanı kendisini ziyaret eden heyet mensuplarını Ağustos ayının ikinci haftasında yapılacak olan Yalta Günleri’ne davet etti.

Sinop Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında gerçekleştirilen Kırım İş gezisine, Kastamonu, Çankırı ve Sinop’tan KUZKA Yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Çankırı Vali Vekili Haldun Aksalman, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz,  Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı A. Adnan Koçoğlu, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Erol Derici, KUZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen ve 6 KUZKA personeli katıldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER