banner306
banner198

Kızılırmak köylerinin su sorunu tarih oluyor

Ruhi Şeker başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, Güldürcek barajından gelen sağlıklı içme suyunun Kızılırmak köylerine ulaşmasına sağlayacak projenin bütçesine onay verdi.

Kızılırmak köylerinin su sorunu tarih oluyor
banner145

 Merkeze bağlı bazı köyler ve Kızılırmak köylerinin su sıkıntısını tarihe kavuşturacak hamle Çankırı İl Genel meclisinden geldi. Ruhi Şeker başkanlığında toplanan meclis, oy birliği ile aldığı kararla, Güldürcek barajından gelen sağlıklı içme suyunun Kızılırmak köylerine ulaşmasına sağlayacak projenin bütçesine onay verdi. 

 

Merkez ve Kızılırmak’a bağlı 29 köy ile bağlılarıyla 38 üniteye su taşıyan Saraycık Grubu İçme Suyu Tesisi’nin son yıllarda yaşanan kuraklık ve su sarfiyatının artması nedeni ile debisinin yetersiz kalması ile susuz kalan köylerin sorunu Eylül ayı toplantılarının beşinci ve son birleşiminde Ruhi Şeker başkanlığında toplanan İl Genel Meclisinde görüşüldü. 

 

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdür Vekili Recep Berçin'in konu ile ilgili üyeleri bilgilendirmesinden ardından, Güldürcek Barajı İçme Suyu Tesisi’nden Saraycık Grup İçmesuyu Tesisi’ne bağlantı hattının yapım işinin Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği marifetiyle yaptırılmasına ve işin yapılabilmesi için Hizmet Birliği ve İl Özel İdare arasında düzenlenecek protokolü imzalamak üzere İl Valisi’ne yetki verilmesine karar verdi.

 

Meclis, içme suyu tesisi yapımı için bütçesinden 900 bin lira ödenek alınarak Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği’ne aktarılmasına olanak sağladı.Bütçesine onay verilen proje kapsamında; Hıdırlıktepe’den Aşağıyanlar maslağına yaklaşık 5 bin 50 metrelik bir bağlantı yapılacak. Güldürcek Barajı’ndan 50 lt/sn su tahsisi yapılması ile birlikte köyler menbağ kalitesinde sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak.

 

İGM Başkan Şeker, Kızılırmak’ta 30’a yakın köyün 3 yıldır su konusunda büyük sıkıntı çektiğini ifade ederek, “Koyunbaba Barajı’nın su isale hattı alternatif hat olarak düşünülmeli. Koyunbaba Barajı’ndan geçecek suyu düşünerek büyük ebatta boru kullanılmasını tavsiye ediyorum. Bu öngörüyü mutlaka alternatif hat olarak döşenmesini arzu ediyorum” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 04:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abbas alatas
Abbas alatas - 7 yıl Önce

Iste size omur biyu dua kapisi

Mustafa Alcu
Mustafa Alcu - 7 yıl Önce

InsAllah koylerimizin su sorunu cozulur lafla sozle kalmaz

Halil aktaşcı
Halil aktaşcı - 7 yıl Önce

Hayırlısıyla inşAllah bian evvel düzenli suyumuza kavuşuruz emeği geçen herkesten Allah razı olsun

Kadir dadaş
Kadir dadaş - 7 yıl Önce

Merkez bayındır köyü de su sorunu yıllardır çözülemiyor acaba bayındır köyü de varmı proje içinde

Mehmet köroglu
Mehmet köroglu - 7 yıl Önce

Merkez bayındır köyü nde yaşayan bir vatandaşın köyüme hiç bir şekilde yatırım yapılmıyor suyumuz iki ayda bir geliyor oda birgün yolları berbat kaç tane vatandaşımız ya kaza yapıyor yada arabanın kart elini delip bizi milyarlarcmilyarlarca zarara uğratıyor hiç kimse ilgilenmiyor ilgilenilmesini rica ediyorum köyümüze tarla yolundan gidiyoruz bilgilendirilmesi için bana lütfen dönüş yapınız

Murat Aktaşcı
Murat Aktaşcı - 7 yıl Önce

İnşAllah bu sorunu çözen çözmeye çalışan herkesten Allah razı olsun işi rast gelsin.

Kamuran  Alabay
Kamuran Alabay - 4 yıl Önce

InşAllah olurda rahat bir şekilde köylerimize gideriz şimdiden emeği geçenlerden Allah razı olsun

SIRADAKİ HABER

banner304