banner198

Köy dolmuşları yukarı çarşıdan kalkacak

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, bazı ilçe ve köy minibüslerinin duraklarını yukarı çarşıya taşıyacakları müjdesini verdi.

Köy dolmuşları yukarı çarşıdan kalkacak
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yukarı çarşıyı eski cazibesine kavuşturmak için attığı adımlara bir yenisini daha ekleyerek bazı ilçe ve köy minibüslerinin duraklarını yukarı çarşıya taşıyacakları müjdesini verdi.

 

Yukarıçarşı esnafı tarafından verilen yemeğe katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç, yukarıçarşı esnafını rahatlatacak çok önemli ve ciddi projeleri hayat geçirdiklerini ifade etti.

 

Çankırı Belediyesi Kentsel Dönüşümün Öncülerinden

Eski Çankırı’da yeni bir kent oluşturma adına kentsel dönüşüm çalışmasının startını verdiklerini anlatan Başkan Dinç, “Kentsel dönüşüm çalışması kolay bir çalışma değildir. Zor çetrefilli sıkıntılı bir iş olduğunu en iyi bilenlerdenim. Bütün siyasi risklerini göze alarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm projesinden sonra ilk kentsel dönüşümü başlatan Çankırı Belediyesidir” diye konuştu.

 

Şu anda kentsel dönüşümün Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi olduğunu belirten Dinç, bunu 8 yıl önce gündeme getirdiklerini belirterek “Şuanda boşattığımız hane sayısı 30, yapılan konut adeti ise 284’dir. TOKİ ile birlikte gerçekleştirdiğimiz projenin tamamı bittiğinde 3200 tane konutu Çankırı’ya kazandırmış olacağız” dedi.

 

 

Çankırı Olarak Süper Lig’de Olmanın Kavgasını Veriyoruz

Yine aynı bölgede 15 dönümlük bir alanı Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi olarak ayırdıklarını Çankırı’nın bütün sanatsal ihtiyaçlarını burada karşılayacaklarını vurgulayan Dinç “Allah bize ömür verirse 100. Yıl Kültür Merkezini yıkacağız. Biz Çankırı olarak Süper Lig’de olmanın kavgasını veriyoruz. Ben Tarihi Kentler Birliği’nin üyesiyim. Tarihi Kentler Birliği’ni burada ağırlamak istiyorum ama uygun salon yok. Gidiyoruz başka illere olağanüstü salonlar, ama Çankırı’ya geliyorsunuz sadece 300 kişilik salonunuz var. Yukarıda canlılığı sağlamak adına Bilim, Kültür ve Sanat Merkezini de orada tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Bedesteni nostaljik bir cafe haline getirerek üniversite gençlerine yeni sosyal mekanlar oluşturmak istediklerini anlatan Dinç, “Orayı öyle bir hale getireceğim ki, üniversite gençliğinin vazgeçilmez mekanı haline gelecek. İnsanlar artık nostalji arıyorlar, tarihle, geçmişle buluşmak barışmak istiyorlar” dedi.

 

Köy Dolmuşları Yukarıçarşı’dan Kalkacak

Yukarıçarşı esnafına müjdeli bir haber veren Başkan Dinç, maksimum seviyede getirebildikleri kadar köy dolmuşunu buraya getireceklerini belirtti.

 

Dinç, “Ancak burada bir durum var. Yollar dar, hepiniz buraya arabalarınızla gelirseniz büyük bir sıkıntı yaşanır. Artık yaz da geliyor, kimse arabasını buraya getirmeyecek! Yürüyerek işinize geleceksiniz” dedi.

 

Çankırı’nın en kıymetli yerinin bu mekanlar olduğunun altını çizen Dinç,  “Yukarıda sınıf değişecek! Çünkü havası, güneşi, yeşil alanı, ticaret merkezi ve projesi ile bir cazibe merkezi halini alacak” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER