banner198

Köy Kütüphanesi Kurulması İçin Ortak Adım

Usta Öğreticileri Derneği üyelerinin Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğine iadei ziyaretinden somut bir proje çıktı

Köy Kütüphanesi Kurulması İçin Ortak Adım
banner145

Çankırı Usta Öğreticileri Derneği üyelerinin-, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi’ne iade’i ziyaretinden somut bir proje çıktı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç’in ev sahipliğinde dernek şubesinde gerçekleşen ziyarette Çankırı kültürünün daha geniş kitlelere tanıtımında ortak çalışma yapma kararı alındı.

Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaretin en önemli çıktısı ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenecek bir köy okulunda kütüphane kurma kararı oldu. Çok farklı önerilerin de görüşüldüğü ziyarette her iki derneğin yönetici ve üyeleri önümüzdeki süreçte birlikte farklı projeler geliştirilebileceğinin altını çizdiler.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi’nin yeni kurulmasına rağmen edebiyat ve kültürel alanda faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket edeceğini belirten Şube Başkanı Zeynep Dinç “Yapacağımız çalışmalarda internet üzerinden sosyal medyayı en iyi şekilde kullanarak Çankırılı hemşehrilerimizle iyi bir iletişim kurmayı hedefliyoruz. Şehrimiz için farklı ve çok güzel hizmetler düşünüyoruz. Ancak bunu sizlerle ve diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ederek başaracağımıza inanıyorum. Yarınlar bugünden çok daha güzel olacaktır. Yapmış olduğunuz ziyaret bu manada bize moral verdi” diye konuştu.

Çankırı’nın sosyal hareketlilik açısından son yıllarda dinamik bir yapıya kavuştuğunu belirten Çankırı Usta Öğreticiler Derneği üyeleri, bu çalışmalarda Çankırı Belediyesi’nin katkı ve çabalarının önemli olduğunu söylediler. Belediye tarafından gerçekleştirilen bu  çalışmalara en somut örneğin hanım lokalleri, kadın eğitim ve kültür merkezi, yaşlılar koordinasyon merkezi, engelliler merkezi ve kadın istihdam merkezleri olduğunu belirttiler.

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde gerçekleşen ziyaret önümüzdeki süreçte istişare toplantılarında yeniden buluşmak üzere sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER