banner198

Köylüler Çankırı yolunu trafiğe kapattı

Eylem yapan çiftçiler Çankırı -Ankara karayolunu trafiğe kapattı.

Köylüler Çankırı yolunu trafiğe kapattı
banner145

Ankara'nın Akyurt ilçesinde mahallelerine besi çiftliği ruhsatı verildiğini öğrenen vatandaşlar, Ankara Çankırı Karayolunu çift yönlü olarak 60 traktör ile yaklaşık bir saat trafiğe kapattı.

Haydar Mahallesi'ne besi çiftliği kurulacağı haberini alan Haydar ve Elecik Mahallesi sakinleri ilgili kurumlara şikayetlerini iletti ve inşaatın durdurulması için dava açtı. Daha öncede Akyurt Kaymakamı Osman Altın ile bu konuyu görüştüklerini ve "inşaatın durdurulduğu" sözünü aldıklarını belirten köylüler, besi çiftliği kurulacak alanda hafriyat çalışmalarının başlaması üzerine tepkilerini göstermek amacıyla Çankırı Devlet Karayolunu yaklaşık bir saat süreyle trafiğe kapattı.

- Vali gelmeden açmayız-

Ankara ile Çankırı ve Kastamonu illeri arasında ulaşımı sağlayan yolun trafiğe kapatılması nedeniyle Jandarma ekipleri olay yerine intikal etti. Jandarma ekiplerinin yolun açılması için köylüleri ikna çabaları ise sonuç vermedi. "Ankara Valisi, Akyurt Kaymakamı ve Akyurt Belediye Başkanı gelmeden yolu trafiğe açmayacağız" diyen köylülerle yolda beklemek zorunda kalan araç sahipleri arasında sık sık tartışmalar yaşandı.

Köylüler, "Evlerimizin bulunduğu alana 200 metre mesafe uzaklığa besi çiftliği kurulması için ruhsat verildi ve inşasına başlandı. Besi çiftliği yapılmaması için gerekirse yolu yeniden trafiğe kapatırız. Kokunun ve sineğin içinde yaşayamayız. Besi çiftliği ruhsatı iptal edilene kadar mücadelemiz sürecek" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bu sırada olay yerine gelen Akyurt Kaymakamı Osman Altın, vatandaşların yolu açmasını istedi. Altın, "Yolu trafiğe kapatamazsınız. Traktörlerinizi kaldırın yol açılsın ondan sonra konuşalım. Yol kapatarak bir yere varamazsınız. Haklıyken haksız duruma düşmeyin" şeklinde konuştu. Kaymakam Altın, Ankara Valiliğinden randevu alarak çiftçilerle birlikte ziyarete bizzat giderek bölgeye kurulan mandıra çiftliğinin kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunacağını söyleyerek çiftçileri ikna etti.

Yaklaşık bir saat çift yönlü olarak trafiğe kapanan Çankırı - Ankara Karayolu trafiğe açıldı. Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2018, 03:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim
İbrahim - 6 yıl Önce

Bahsi geçen haberde sadece haydar köy ve elecik köyü sakin lerinin oldu sölenirken arazinin bulunduğu kozayağı halkı ordayken asıl maduriyeti kozayağı halkı yaşamaktadır içme suyunun da o ahır projelerin verildi alandan geldide netdir

SIRADAKİ HABER

banner304