banner198

Kurban Bayramı kutlama mesajları

Siyasi Parti ve Sivil Toplum kuruluşları Kurban Bayramı münasebetiyle Kutlama mesajı yayımladı.

Kurban Bayramı kutlama mesajları
banner145

Çankırı’da bulunan Siyasi Parti ve Sivil Toplum kuruluşları Kurban Bayramı münasebetiyle Kutlama mesajı yayımladı.

Baro başkanı Av. Erkan Köroğlu’nun Bayram Mesajı;

Birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, kardeşlik duygularımızın daha da pekiştiği, sevginin, hoşgörünün ve şefkatin arttığı müstesna günlerimizden biri olan Mübarek Kurban Bayramına bir kez daha erişmiş olmanın coşkusu ve heyecanı içindeyiz.

Sosyal yönü çok güçlü olan kurban ibadetinin, yüzyıllardan beri yoksulları kollayan, paylaşımda dengeyi sağlayan bir işlevinin olduğu muhakkaktır. Her yıl  milletçe büyük bir coşku ile kutladığımız Kurban Bayramı toplumsal düzenimizin ve işleyişimizin manevi vasıtaları arasında yer almaktadır. Büyük milletimizin fertleri arasında kavuşmanın ve buluşmanın yaşandığı bir dönem olan bayramlar, sosyal hayatımızın düzenlenmesi bakımından vazgeçilemez ve yeri doldurulamaz bir özelliğe sahiptir. Bu yönüyle bayramlar, milli ve manevi değerler sistemimizin bir parçası olarak milletimizin kültür hazinesinde her zaman var olacaktır. 

Şurası kesinlikle unutulmamalıdır ki, bayramlar ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm vatandaşlarımızın aynı his ve davranışlarla kutsal bir ibadeti aynı anda yapmalarına neden olan ve manevi değeri çok yüksek olan zamanlardır. Bayramlarda görülen birlik ve beraberlik içinde müştereken hareket etme eğiliminin, büyük milletimizin fertlerinin birbirine göstereceği sevgi ve saygıyla birleşmesi sonucu, fert olarak ve millet olarak muhatap olduğumuz meselelerin çözümü noktasında kalıcı, sağlam ve etkili çıkış yolları da ortaya çıkacaktır.

Bu çerçevede bu yıl idrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nın fert olarak ve millet olarak muhatap olduğumuz meseleler üzerinde yeniden düşünme ve geleceği yeniden planlama konusunda bize yeni ufuklar açacağına,yeni imkanlar sunacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Çankırı Barosu’na mensup değerli meslektaşlarımız başta olmak üzere, tüm yargı camiası mensuplarının, Çankırı halkının, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Büyük Türk Milleti’nin ve İslam Alemi’nin Kurban Bayramı'nı kutluyor, vatanımızın her köşesindeki milletimizin tüm fertlerine Cenab-ı Allah'tan sağlık ve mutluluk diliyor, barış ve kardeşlik ortamında güzel bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.

Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu’nun Bayram Mesajı;

 

İki dini bayramımızda biri olan Kurban bayramını idrak etmek üzereyiz. Kurban, insanın Allah'a yaklaşmasına ve O'nun rızasını kazanmasına vesile olan bir ibadettir.

Rabbimizin verdiği nimetlere şükür,verebileceği felaketlerden  korunmak ve O’nun  rızasını kazanmak için kurban keseceğiz .Kurbanlarınızın şimdiden kabul olmasını,  kesemeyenlere de en yakın zaman da kısmet olmasını diliyorum.

 

Kısa süre önce yaşadığımız deprem felaketin den sonra yücelen birlik ve beraberlik duygularının bu  bayramda daha da pekişmesi , “ Birlikte Dirlik  Ayrılıkta Azap” vardır.düsturunun  halkımızca benimsenmesine vesile olması, etnik kökeni ne olursa olsun herkesin kendini T.C vatandaşı olarak görüp eşit haklara sahip olduğunu bilmesi , bu konuda tereddütü olan varsa  yapılacak Anayasa değişikliği sürecinde yasama organına gerekli desteği vermesi dileklerimle Çankırı’lı hemşerilerimin ,milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını en kalbi duygularla kutluyor; Nice bayramlara  birlik, beraberlik ,sağlık ,huzur ve mutluluk içinde erişmeyi  Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fikret Tatlıcı’nın Bayram mesajı;

 

Bayramlar karşılıklı sevgi ve saygının güçlendiği, hoşgörünün yaygınlaştığı, kırgınlık ve dargınlıkların unutulup yok edildiği, sevinçlerin ve güzelliklerin paylaşıldığı birlik ve beraberliğimizin en sıcak şekilde hissedildiği özel ve güzel günlerdir.

 

Bayramların sevgi, hoşgörü, dostluk ve kardeşliğin hakim olduğu günler olmasını hep birlikte başarabilmeliyiz. Bayramlarda oluşan barış, kardeşlik ve hoşgörü duygusunun, hayatın her alanında devam ettirilmesine özen göstermeliyiz.

 

Kurban Bayramının, ülkemize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan dilerim. Bu duygularla tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, İslam dünyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.

 

Has Parti İl Başkanı Şevket Koç’un Bayram Mesajı;

 

Kurban bayramı toplumsal dayanışma, birlik ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı bayramlardır. Kurban’da Allah’a yaklaşmanın ve yoksulla paylaşmanın sevincini yaşarız. Ancak ülkemizin ve İslam Coğrafyası’nın karşı karşıya olduğu karanlık oyunlar, sinsi tezgâhlar ve acımasız işgaller bayram sevincimize gölge düşürmektedir. Yüreğimiz terör belasına kurban verdiğimiz şehitlerin acısıyla dolu.

Van Depremindeki depremzedelere Allah kolaylıklar versin, kayıpları olanlara sabır ve başsağlığı diler onların da bayramlarını tebrik ederiz.

Emperyalist çıkarları uğruna İslam coğrafyasını kan ve gözyaşına boğan zalimleri bir kez daha lanetliyoruz. Cenab-ı Hak’tan bizlere; gücün değil hakkın hâkim olduğu yeni bir dünya’nın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü vermesini diliyorum.

Bu vesileyle aziz milletimizin ve Çankırı halkımızın ve basınımızın kıymetli mensuplarının mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu bayramın İslam âleminin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

 

MHP Çankırı İl Başkanı Ali Acupınar’ın Bayram Mesajı;

 

Her gün şehit haberleriyle sarsıldığımız, Van’da meydana gelen deprem haberi ile daha da üzüldüğümüz buruk bir dönemde bir Kurban Bayramını daha idrak ediyoruz. Bu vesile ile Cenab-ı Hakk’ın arsızlığın, hırsızlığın, adam kayırmacılığın son bulması, yalan ve riyanın kendi mahrecinde boğulması, birliğimizin, dirliğimizin yeniden tesis edilmesi, mutlu ve huzurlu nice bayramlara erişilmesi için Türk Milletine güç ve kuvvet vermesini diliyoruz. Bu bayramın bu ülke ve bu vatan toprakları için kanını akıtan aziz şehitlerimizin hatırasına bile tahammülü olmayanların yaptıklarından utandığı bayramlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Güzel Çankırı’mızın güzel insanlarının ilini, töresini, yöresini bozmak isteyen fırsatçılardan arınmış olarak yediden yetmişe birbiriyle samimiyetle kucaklaştığı nice bayramlara huzur ve sükûnet içinde girmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk ve İslâm âleminin mübarek bayramlarını kutluyor, bayramın hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

 

 

 

 

                                                                                             

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER