banner198

Kurşunlu da Kan Bağışı kampanyası düzenlendi...

Türk Kızılayı Kurşunlu Şubesi ve Kurşunlu Çok Programlı Lisesi işbirliğiyle Kurşunluda Kan Bağışı kampanyası düzenlendi.

Kurşunlu da Kan Bağışı kampanyası düzenlendi...
banner145

Türk Kızılay’ı Kurşunlu Şubesi ve Kurşunlu Çok Programlı Lisesi işbirliğiyle “Kurşunlu’da Kan Bağışı” kampanyası düzenlendi.

Ankara Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı bir doktor, üç hemşire ve bir kan bağışçısı kazanım uzmanından oluşan ekiple gerçekleşen bağışa ilçe halkının gösterdiği ilgi oldukça yoğundu. 

 

Kurşunlu ilçesinde bizim altıncı senemiz diyen, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Ayça Kurt, ”Biz bu kampanyada uzman doktor ve hemşirelerle görev yapıyoruz. Burada kan veren insanların doktorumuz tarafından tansiyonu, ateş ve kan sayımlarına bakılmaktadır. Ayrıca kan verenlerin HEPATİT B, C ve AİDS gibi hastalıkların olup olmadığını bu sayede kontrol etmiş oluyoruz” dedi.

 

Uzman Aytaç Kurt, “Çok şükür altı yıldır Kurşunlu’da bu tür hastalıklarla karşılaşmadık” dedi. Kurşunlu halkının kampanyaya göstermiş olduğu ilgiden hayli memnun olduklarını belirten Kurt, ”kan bağışında Kurşunlu ilçesinden 138 ünite kan bağışı yapıldı. Çankırı ilçeleri arasında Kurşunlu kan bağışında birinci sırada geliyor. Çerkeş ikinci sırada, Şabanözü ise üçüncü sırada yer almaktadır” diye konuştu.

 

Ayrıca okullarda öğrencilere kan bağışı ve kan vermenin faydaları hakkında seminer de veren Uzman Aytaç Kurt, her sağlıklı insanın üç ayda bir kez kan vermesi gerektiğini ve her üç ayda bir düzenlenmesi gereken kampanyalarda 18 yaşını doldurmuş herkesin kan vermesinin sağlık açısından faydalı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Toplanan kanların nasıl değerlendirildiği hakkında Çankırı Postası’na bilgi veren Ayça Kurt, “Biz, toplanan tüm kanları ihtiyaç sahibi insanlara ve hastanelere zengin, fakir ayırmaksızın ücretsiz olarak veriyoruz. Ayrıca bu kan bağış kampanyasına katılan vatandaşlarımıza da eğitimi desteklemek amacıyla ücretsiz internet eğitim paketi hediye ediyoruz. Bu internet paketi içerisinde eğitim testleri gibi faydalı bilgiler yer alıyor. Kan bağışı yapan duyarlı vatandaşlarımız kanlarını verdikten sonra tekrar Uzman Doktorumuz tarafından kontrolleri yapılıp sağlıklı bir şekilde kan merkezimizden meyve suyu ve çikolata ikram edilerek gönderiyoruz.

 

Kan bağışı kampanyasına katkısı ve katılımında bulunan bütün Kurşunlu halkına çok teşekkür ediyoruz. Kurşunlu ilçesinden çok memnun ayrılıyoruz. Çünkü her sene katılım daha da çok olduğu için bizler ve ekibimiz bu şirin ve güzel ilçeden her seferinde daha da memnun bir şekilde ayrılıyoruz.

 

Ankara Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü böyle bir çalışmayı yürüttüğü için Kurşunlu Kızılay Derneği ve Kurşunlu Çok Programlı Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini teşekkür belgesi ile ödüllendirilmişlerdir” dedi. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER