banner198

Kurşunlu da Organik Karpuz Üretti

Kurşunlu da Karakuş Manav ve Balıkçılığın Sahibi Kemal Karakuş bu yıl manavın arkasında bulunan boş alanda karpuz üretmeyi başardı.

Kurşunlu da Organik Karpuz Üretti
banner145

BURAK CİNLİ/ÇANKIRI POSTASI / ÖZEL - Yaz ayının en çok tüketilen meyvesi karpuzun son yıllarda kabak aşısı ile üretilmesi meşhur Adana Karpuzunun tahtını sallamaya başladı.

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde manavlık yapan Kemal Karakuş, damak tadına hitap eden organik karpuzu, manavlık yaptığı dükkânın arka tarafındaki boş alanda üretmeyi başardı.

Karpuzları, kabak aşısı yapmadan karpuzun çekirdeğinden ürettiğini anlatan Karakuş, “Deneme amaçlı ektiğimiz karpuzumuzu şuan ilçemiz vatandaşları ile birlikte afiyetle tükettik. Önümüzde ki yıl daha büyük bir alana organik karpuz ekip, ilçe halkımıza yüzde yüz organik Kurşunlu Karpuzu sunacağım ” dedi.

 

Karakuş, sadece karpuz değil birçok meyve, sebzeyi de organik olarak tezgâhlarda yerini alacağını dile getirdi.

Organik karpuzu tadan vatandaşlar, “Kurşunlu’da böyle üreticilerin olması bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah kısa sürede bu örneklerden çokça görmeye başlarız. Kurşunlu halkı olarak Kemal kardeşimizle gurur duyduk. Lezzeti dışarıdan gelen karpuzlardan çok daha iyi olduğunu tattığımız organik Kurşunlu karpuzunun, seneye daha fazla üretiminin yapılması en büyük arzumuzdur” şeklinde konuştular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER