banner198

Kurşunlu İlçe Hastanesi Küçülüyormu. İşte cevabı

"Kurşunlu İlçe Hastanesi küçülüyormu" sorusunun cevabını belgelerle açıklıyoruz.

Kurşunlu İlçe Hastanesi Küçülüyormu. İşte cevabı
banner145

Dün sabah saatlerinde haber sitelerine gönderilen ihbar meili ile “Kurşunlu İlçe hastanesi küçültülüyor” başlığıyla kamuoyuna duyurulan ve daha sonra herhangi bir kaynağa dayandırılmadan sosyal medyada hızla yayılan tartışmada son noktayı belgelerle koyuyoruz.

Önce gelin dün sabah haber servisimize gelen meildeki ifadelere bir bakalım!

“Kesin olmayan bilgilere göre Sağlık Bakanlığının yeni yapılanmasında Kurşunlu Hastanesi Çankırı Halk Sağlığı bünyesine katılarak küçültülecek.Kamu Hastaneler Birliğine bağlanmayarak, Sağlık Ocağı statüsüne indirilecek. En önemli etkiside Diyaliz kapanacak ve Uzman doktor kadroları sıfırlanacak. Akparti teşkilatının kapanmaması için uğraştığı biliniyor. Konudan haberdar olan Kurşunlu halkı duruma tepki gösteriyor. Doğu bölgesinden geri olan bu bölgeden sağlık hizmetininde düşürülmesi, tepki toplayacak gibi gözüküyor. İlçede iki büyük fabrika kurum aşamasında olmasına rağmen küçülmeye anlam verilemiyor. Kurşunlu halkı hastanesine sahip çıkmalı” bilgilerine yer veriliyor.

Gönderilen meildende anlaşılacağı üzere bilginin doğruluk derecesi belli olmadan sosyal medyada bazı kullanıcılarca paylaşılması üzerine Hastanenin sağlık ocağına dönüştürüleceğini düşünen  kullanıcılar yapılan uygulamaya büyük tepki gösterdiler.  

Dedikodu şeklinde tartışılan konunun gerçeğini ise  Çankırı Postası belgelerle aydınlatıyor.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcılığının 31.10.1012 Tarih ve 020/3159 sayılı Kamu Hastane Birlik Kuruluşu Hakkındaki yazıları gereğince, Kurşunlu İlçe Hastanesi Türkiye Kamu Hastaneleri kapsamına dahil edildi. Bu kapsam dahilinde Çankırı Devlet, Çankırı ADSM ile Kurşunlu, Ilgaz ve Çerkeş İlçe Hastaneleri Kamu Hastane Birlikleri olarak birleştirildi. Böylece Kurşunlu İlçe Hastanesinin statüsü değiştirilerek hastanenein ismi tarih oldu.

Ayrıca, diyaliz merkezininde hizmet vermeye devam edeceği hastanenin, Kurşunlu TOKİ karşısında tahsis edilen alanda 30 yataklı yeni Hastane binasının yapımı için ihale aşamaları TOKİ tarafından sürdürülmekte.

Asparagas haberi bırak, kesilen ağaçlar ve vizyonsuz belediyeye bak!

Öte yandan gerçeği yansıtmayan bilgilerin hükümeti yıpratmaya yönelik siyasi maksatlı yada bilinçsizce bazı kişilerce kamuoyuyla paylaşılması karşısında  ilçenin dokusunun önemli bir parçası olan asırlık ağaçların kesilmesi karşısında  suskun kalmalarıda bizlere “Üç Maymun Hikayesi”ni hatırlatıyor.

Meraklısına dipnot: Üç Maymunlar işlerine gelmeyeni işitmezler, konuşmazlar ve görmezler.

Belge 1: Sağlık Bakanlığının Kamu Hastaneleri Birlik Kuruluşu hakkındaki yazısı.

 

Belge 2: Sağlık Bakanlığınca Kamu Hastaneleri Birliğine dönüştürülen hastanelerin listesi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER