banner198

Kurşunlu teröre tepkisini yürüyüşle gösterdi

Kurşunlu da öğrenciler ve halk teröre lanet yürüyüşü gerçekleştirdi

Kurşunlu teröre tepkisini yürüyüşle gösterdi
banner145

Türkiye’nin yüreği alev alev... Milyonlar, şehitlerine ağlıyor. Dün acı haberle sarsılan Türkiye, sağduyuyu elden bırakmadan, insanlık suçu işleyenlerin oyununa gelmeden, terörü lanetledi.

Çankırı Merkez de dün ve bugün yapılan protesto gösterilerinin ardından, Kurşunlu ilçesinde vatandaşlar kenetlenerek terörü düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.  

Kurşunlu'da öğle tatili sonrası  İlçedeki çeşitli liselerden dağılan 300 kişilik öğrenci grubu, ellerinde Türk bayrakları ile Çarşı Merkezinde yürüyüş yaptı. Polis eşliğinde yürüyen öğrenciler, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Kurşunlu'da bayraklarıyla meydanlara, sokaklara akanlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları attı. “Bu, insanlık suçudur. Türk-Kürt kardeşliğine kurşun sıkanların oyununa gelmeyeceğiz!” Terör belasına karşı tek ses, tek yürek olarak son nefese kadar mücadele antları içildi. Türkiye'nin bir çok toprağında olduğu gibi Kurşunlu'da tek yürek oldu, omuz omuza verdi ve gün boyu terörü kınadı.Çoğunu gençlerin oluşturduğu yürüyüşe yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Protesto yürüyüşü, Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Tepeçam, İl Genel Meclis üyeleri Niyazi Erince ve Osman Uslu,  Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, lise öğrencileri ve halkın katılımı ile gerçekleşti.Küçük büyük yaşlı genç herkesin katıldığı yürüyüşe ilgi oldukça büyüktü.

Yürüyüşün sonunda tekrar Çarşı Merkezine gelen halk, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile olaysız bir şekilde dağıldı.

-TERÖRE YANIT SOKAKLARDAN GELDİ!

Bir yandan sivil toplum kuruluşlarının organizasyonlarına, diğer yandan da internetten sosyal paylaşım sitelerinden yapılan çağrılara yanıt sokaklardan geldi. Ayyıldızlı bayraklar asıldı balkonlara, pencerelere; her ev şehit eviydi. Bu vatan için şehit düşenler hepimizin evladıydı. Her evde o şehitlerin acısı; dualar yükseldi dudaklardan, göz pınarları kurudu ağlamaktan...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER