banner198

KURŞUNLU TOKİ KONUTLARININ KAPISINI ÇP ARALADI

Kurşunlu da inşaatı tamamlanan 384 dairelik TOKİ Konutları sahiplerine teslim edileceği günü bekliyor

KURŞUNLU TOKİ KONUTLARININ KAPISINI ÇP ARALADI
banner145

Kurşunlu’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından yapılmakta olan 384 dairelik konutun kapılarını Çankırı Postası araladı.

TOKİ konutlarındaki daireleri gezen Çankırı Postası, teslim aşamasına gelen konutlardaki son durumu sizler için görüntüledi.

Toplam 384 daireden oluşan 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki tip konutun yer aldığı Kurşunlu TOKİ konutlarında teslim hareketliliği devam ediyor.

Firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, binalar da son sistem ve teknolojik malzemeler kullanılmış. İnşaat Alnında 384 Konut, İş Merkezi, Okul, Cami ve Sosyal Tesisler bulunuyor.

Binaların iç kısımları laminant parke, ıslak zeminler, WC ve banyolar fayans, merdivenler ise mermer malzeme ile döşenmiş. Ayrıca binalar da yangın tesisatı da mevcut.

Çevre düzenleme ve dolgu çalışmalarının bittiği konutlarda, binaların ana arterleri ve yolları kilitli parke döşeli. Modern yaşam alanları ve sosyal mekânlarda unutulmamış! Basketbol sahası ve çocuk oyun parkları, gezi alanları ve kamelyalar da oturulacağı günü bekliyor.

Konutlarda oturan çocukların eğitim göreceği okul binasında her türlü olasılık düşünülmüş. Özürlü ve öğrenci asansörleri bir çok okulda olmayan özelliklerin başında geliyor. İş Merkezi ise 6 dükkân ve alt katlarında depolardan müteşekkil.

Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için TOKİ Cami’nde ise hazırlıklar son aşamasında. Bayram sonrası ziyaret ettiğimiz camide mihrap ve minber çinileri ile kubbe süslemeleri tamamlanma aşamasına gelmişti. Ayrıca Cami’de şadırvan ve tuvaletler, alt katında ise gasilhane ve morg odası mevcut.

Ekibimizi incelmemlerimiz sırasında eşlik eden Şantiye Şefi Adem Yılmaz ile Muhasebe ve İdareden Sorumlu Özgür Küçük, 1 Mayıs 2010 tarihinde 300 kişilik ekiple burada çalışmaya başladıklarını ve TOKİ’ye söz verdikleri tarihte konutları yetiştirmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Öte yandan tüm eksiklikleri tamamlanan ve anahtar teslimi için TOKİ’nin belirleyeceği tarihi beklemeye başlayan hak sahipleri evlerine oturmanın sabırsızlığı içerisinde. Bu arada konutları Başbakan Erdoğan’ın, Kurşunlu Seramik Fabrikasıyla birlikte açmak için Mart sonunda ilçeye geleceği de fısıltı gazetesince söylenmekte.

Bizden söylemesi...

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER