banner198

Maaşlı kapıkulları Muhattabımız değil

Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıçın yaptığı son açıklamaya MHP İl Başkanı Ali Acıbunar, jet hızıyla cevap verdi.

Maaşlı kapıkulları Muhattabımız değil
banner145

Çankırı Belediyesi ve MHP İl başkanı arasında yapılan karşılıklı açıklamalar ilginç bir hal almaya başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç’ın imar planı ile ilgili yaptığı son açıklamaya MHP İl Başkanı Ali Acıbunar, jet hızıyla cevap verdi.

Ali Acıbunar’ın Açıklaması:

Revizyon İmar Planı ile ilgili görüşlerimiz üzerine Çankırı Belediye Başkan Yardımcısınca yapılan açıklamayı ciddiye almadığımızı belirtir, muhatabımızın “Gel” deyince gelen, “Git” deyince giden maaşlı kapıkulları değil, Çankırı kamuoyu ve onun vicdanı olduğunu bir kez daha hatırlatırız.

Üstelik Revizyon İmar Planının bir numaralı uygulayıcısı durumundaki Çankırı Belediyesi’nin planın oluşma safhasında hiçbir etki ve katkılarının olmadığını söyleyenler, oturdukları koltukta korkuluk durumunda olduklarını da itiraf ettiklerinden habersizdirler. Planla ilgili iddia ve eleştirilerimiz sabit olup “özel kat artışlarının yapıldığı, ticaret ya da yarı ticaret alanları oluşturularak çeşitli çevrelere rant sağlanmaya çalışıldığı, ada eksenlerinin kaldırıldığı, heyelan bölgesinin dahi kentsel servis alanlarına açıldığı, bazı kişilere farklı emsal uygulamaları ile adalet ve hakkaniyet çizgisinden fazlasıyla sapıldığı, aynı sebeple pek çok vatandaşımızın mağdur edildiği” konusunda ısrarcı ve takipçi olduğumuzu simitçisinden ayakkabı boyacısına, fırıncısından berberine, işçisinden memuruna, idarecisinden personeline kadar herkesin ve her kesimin bilmesini isteriz.

Daha önce açıkladığımız gibi, “kimi vatandaşlarımızın mülkiyet hakkına hiç saygı göstermeyen bu plan, ayrıcalıklı bazı vatandaşlara beklenmeyen, öngörülmeyen, önceden tahmin edilemeyen haksız mülkiyetler sağlamaktadır”. Çankırı Belediyesi, planla ilgili hata ve eksiklikleri başka adresler göstererek sorumluluktan kurtulamaz. O zaman sorarlar insana, o koltuklarda bostan mı yetiştiriyorsunuz, siz ne işe yarıyorsunuz diye.

Kişisellikten uzak iddia ve eleştirilerimize Belediye Meclis üyelerimizin mesleki kariyerlerinin çetelesiyle cevap verenler, gözlerinin önündeki merteği görmekten acze düşmüş olabilirler. Ancak Çankırı kamuoyu bu komedide kimin ciddi, kimin gayriciddî olduğunu bilecek kadar aklıselim ve kimlere, hangi çıkarların sağlandığını anlayacak kadar da öngörülüdür. Uyduruk açıklamalar yaparak kendilerini sorumluluktan ve haklarını gasp ettikleri insanların vebalinden kurtaramazlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER