banner198

Maden şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı

Maden şehidimiz Karayel son yolculuğuna uğurlandı

Maden şehidimiz son yolculuğuna uğurlandı
banner145
 Soma’da ki maden faciasında karbonmonoksid zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden madenciler arasında yer alan Maden Mühendisi Burak Karayel (27) son yolculuğuna uğurlandı.

 

Karayel’in ailesine teslim edilen naşı gece saatlerinde Çankırı’ya getirildi. Karayel için öğle namazı sonrası Ahmet Yesevi Camiinde cenaze namazı kılındı. Ahmet Yesevi cami avlusunun hınca hınç dolduğu cenaze namazında İl Müftü Yardımcısı Uğur Demirel maden kazasında hayatını kaybeden Karayel’in şehid olduğunu ve ahirette şefaatçi olacağın ifade etti. Karayel'in cenaze namazını dedesi  Büyük Cami emekli imamı Hidayet Özkan kıldırdı. Daha sonra Karayel’in Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda götürülerek cenaze aracına konuldu.

Foto galeriye git 

Karayel’in cenazesi  gözyaşları ve dualar arasında Sarıbaba mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi.

 

Karayel’in cenazesinde Maden Mühendisleri Odası, ÇESİAD, Madenciler Dayanışma Derneği, KOOPİŞ Sendikası İşçileri çelenkleri dikkat çekti. Çankırı Protokolünün buluştuğu törene Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve vatandaşlar katıldı.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 22:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
ARİF YÜKSEL
ARİF YÜKSEL - 10 yıl Önce

3 gün önce meydana gelen 284 vatandaşımız ile birlikte şehit olan, hemşerimiz ve evladımız maden mühendisi sayın burak karayel'e allah'tan rahmet diliyorum. başta kederli karayel ve özkan aileleri olmak üzere, diğer yakınlarına, arkadaşlarına ve dostlarına çok büyük sabır ve baş sağlığı temenni ediyorum. tüm milletimizin başı sağ olsun. allah, bu tür büyük acıları milletimize bir daha yaşatmasın.

bunyamin tomek
bunyamin tomek - 10 yıl Önce

Allah rahmet eylesin, cok uzgunuz,,

SIRADAKİ HABER