banner198

Mahalle iftarlarında ölçü kaçtı tepkisi!

Ahmet Mollamehmetoğlu’ndan ölçülü olun çağrısı!

Mahalle iftarlarında ölçü kaçtı tepkisi!
banner145

 Dünya Hafızlar Derneği Onursal Başkanı ve Çankırı Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Derneği kurucusu (Çeyder) Ahmet Mollamehmetoğlu, mahalle aralarında kurulan iftar sofralarının siyasi itibar borsasına dönüştürüldüğüne dikkat çekti.


Mollamehmetoğlu; "Çankırı Belediyesi tarafından hafta içi her gün farklı mahallerde kurulan ve ucu bucağı gözükmeyen iftar sofralarının Mahalle iftarları yılda bir de olsa mahalleliyi bir araya getiren güzel bir hadise. Lakin akıl bize iyi ile kötünün değil iyi ile daha iyinin arasında tercih yapmayı öğütler.
” dedi.


Çankırı’da fakirde olsa aç insan bulunmadığına dikkat çeken Mollamehmetoğlu, insanları ölçülü olmaya çağırdı.  Mollahmemetoğlu, “İşlerin hayırlısı orta yollu olanıdır"(hadisi şerif) İslam dini itidal dinidir, ifrat ve tefritten uzak bir yol izlemeyi emreder. Abartmak ta yok, ilgisiz kalmak ta !
şekline konuştu.


Nazik bir tavsiyede bulunduğu bildiren Mollamehtoğlu, “Memleketimizde fakir de olsa aç insanlar yok çok şükür. Bu itibarla öğrenci, yolcu ve fakirler için iftar çadırları ile iktifa edilip diğer taraftan mahallelerde ucu bucağı gözükmeyen iftar sofraları yerine bu harcamalar ile İslam coğrafyasında aç, muhtaç mağdur Müslümanlara yardım edilse inanıyorum ki daha büyük bir gönül birliğine vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 16:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yüksel TEKE
Yüksel TEKE - 10 yıl Önce

bir çankırılı aynen şöyle diyor"başkanım benim ailem beş kişi belediyenin ramazanda iftarlarına babamıda alarak otuz ramazan gidiyoruz.iftarımızı yapıyor yanımızda götürdüğümüz kaplara da artan yemeklerden alarak savur da yiyoruz .allah irfan beyden razı olsun diyor.ramazanı eve bir pide bile almadan geçiriyorum"diyor.malum kişinin evi,arabası ve maaşı var.bu mu açları doyurmak?eğer hakkım varsa helal etmiyorum.hoca efendi haklısın ama sizden önce ilin müftüsü aslan türk açıklama yapacak...

Metin
Metin - 10 yıl Önce

İftar bahane, reklem şahane :)

HASAN
HASAN - 10 yıl Önce

çankırıda mahalle aralarında bedava verilen yemeklerin masraflarını mütaahhitlerin karşıladığı iddia edilmektedir.eğer bu haber doğruysa çankırı halkı en pahalı yemekleri yemektedir. çankırıya toki̇ bir türlü girememektedir bunun sebebi iftarların masraflarını karşılayan müteaahitler olabilrmi ? eğer öyleyse en pahalı pahalı iftarları çankırı halkı yemektedir. pahalı kira ve pahalı konut olarak halkımıza fatura edilmektedir. belediye iftarların sponsorlarını açıklamalıdır.

Son Osmanlı
Son Osmanlı - 10 yıl Önce

Hoca efendi amaç gönül birliği ise
Muhtaçlarla yapılan paylaşmanın kalpleri daha çok birleştireceğini beyan ediyor. Ölçüden bahsediyor,olaya bu merkezden bakmalı hissi yada duygusal yaklaşmamalı bence molla hocanın haklılık payı var !

Son Osmanlı
Son Osmanlı - 10 yıl Önce

Yapıcı eleştiri ve tenkitlere hepimiz açık olmalıyız. Insanlar acaba diye tereddüt ederek yaptıkları işlerde eleştiri görmedikçe bir gün ölçüyü maksadın ötelerine kadar taşıyabilmektedir.

ünal ünal
ünal ünal - 10 yıl Önce

herşeyin yeri ayrı müslüman olmak sadece dış ülkelerdeki müslümanlara yardım etmek degil yıllardır insanlar güzel bir şekilde samimi bir ortamda dosca iftarını açıyor bundan daha güzeli olamaz

çankırılı
çankırılı - 10 yıl Önce

allah mollamehmetoğlu hocamızdan razi olsun.bugüne kadar kimse bu yalniş uygulamadan bahsetmedi.sayin belediye başkani biz iftar yemeklerini fakir fukara için değil ,insanlari kaynaştırmak için veriyoruz.dedi.tamam insanlarin kaynaşmasi güzelde ,bu yemek in toplam maliyeti ne kadar,bu para kimin cebinden çikiyor.eger mütahitten çikiyorsa, neyin karşiliginda .çünkü hiç bir mütahit durup dururken bu masrafi karşılamaz.ayrica insanlarda öyle bir kaynaşma göremiyorum.çogu yan masadakiyle konuşmuyor

ÇANKIRILI
ÇANKIRILI - 10 yıl Önce

iftar yemeği siyasete dönüyor.bu yemeğin maliyeti en az trilyonu bulur diye düşünüyorum.insanlari kaynaştırmak için bu paranin harcanmasi yalniş.bu para çankirinin diğer sorunlarina harcansa daha iyi olur.


SIRADAKİ HABER