banner198

Mahalli Halk Oyunlar gelecek kuşaklara aktarılıyor

Kültür Bakanlığı halk oyunlarını icra eden yerel nitelikli 30 topluluğun görüntülerini 6 DVD de bir araya getirdi.

Mahalli Halk Oyunlar gelecek kuşaklara aktarılıyor
banner145

Çankırı Halk Oyunları, Kültür ve Turizm Bakanlığının yürüttüğü çalışma sonrasında ölümsüzleşti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kültür mirasının en renkli alanlarından halk oyunlarını icra eden içinde Çankırı'nın da yer aldığı yerel nitelikli 30 topluluğun görüntülerini 6 DVD'de bir araya getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran,  Bakanlığın 2000-2005 yılları arasında geleneksel halk oyunlarını ve buna bağlı gelenekleri sürdüren yerel nitelikli halk oyunları topluluklarının desteklenmesini sağlamak amacıyla uzmanlarca belirlenen gruplar arasında yarışmalar düzenlediğini söyledi. Çalışmanın bir ilk olduğunu ve geleneksel nitelikteki halk oyunlarının gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacağını ifade eden Evkuran, ''Halk oyunları yurt içinde ve dışında Türkiye'nin geleneksel kültürünü anlatmanın en güzel yollarından biri. Bu yayın, Türkiye ve Anadolu'da yöresel olarak vatandaşlarımızın icra ettikleri mahalli halk oyunlarını içeriyor. Turizm ve tanıtım unsuru olarak da önemli bir çalışma'' dedi

DVD'lerde Çankırı'nın yanı sıra Adana, Antalya, Ardahan, Aydın, Burdur, Bursa, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Konya, Mardin ve Muş'un aralarında bulunduğu 30 ilin mahalli halk oyunları yer alıyor.

Çalışma, Türkiye'nin kültürel çeşitlilik ve zenginliğinin en güzel örneklerinden olan mahalli halk oyunlarının ilgili kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere tüm kamuoyuna tanıtılmasını hedefliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER