banner198

MEHMET AKİF ERSOY GECESİ

Kabulünün 90. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Gecesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

MEHMET AKİF ERSOY GECESİ
banner145

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yıldönümünü kutlamak ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’u anmak üzere Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü, Edebiyat Topluluğu ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen  “Kabulünün 90. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Gecesi”  Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Başta, Rektör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Beşirli, Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır olmak üzere, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen anma gecesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

İstiklal Marşı’nın tarihçesi ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında verilen bilgilerin ardından Edebiyat Topluluğu öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden örnekler okundu. Okutman Kadir Çayır tarafından seslendirilen türkülerin ardından Mehmet Akif Ersoy’un Safahat kitabından bir bölüm öğrenciler tarafından canlandırıldı.

 

Yoğun katılımın olduğu programın sonunda Rektör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Beşirli, İstanbul Eyüp Belediyesi’nce hediye edilen “Safahat Şarkıları” albümlerini geceyi düzenleyenlere armağan etti.

 

Düzenlenen geceye emeği geçen herkese teşekkür eden Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır “Safahat Şarkıları” albümünü gönderen İstanbul Eyüp Belediyesi’ne de ayrıca şükranlarını belirtti.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER