banner198

Mehmet Aydın; Başbakan Erdoğana küserim

Şeffaflık ve hesap verme demokrasinin olmazsa olmaz iki temel değeridir.

Mehmet Aydın; Başbakan Erdoğana  küserim
banner145

AK Parti Çankırı İl Danışma Meclisi Toplantısına konuşan Devlet Bakanı Prof Dr. Mehmet Aydın; “Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu ile canlı yayına çıkarsa kendisine küsüp gönül koyarım” dedi

Partisinin 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlediği İl Danışma Meclisinde konuşan Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, “Biz üç asırdır Avrupalılaşmak için mücadele ediyoruz. III. Selim, II. Mahmut, Tanzimat, I. ve II. Meşrutiyet,  Cumhuriyet bunlar aynı zamanda batılılaşma mücadelesidir. Dolayısıyla eğer siyaset bu üç asırlık milli tecrübeyi ciddiye almazsa başarılı olamaz. Biz hem batılıyız, hem de 1400 yıllık kültür ve tarihin sahibiyiz. Türk siyasetini öyle projelendirmeliyiz ki, hem o, hem o desin. Evet batı yolunda yürüyeceğiz aynı zamanda değer dünyamızı da muhafaza edeceğiz. Muhafazakâr demokrat sözünün arka planında yatan fikir ve düşünce budur.

Artık siyaset eski siyaset değil diyen Devlet Bakan Mehmet Aydın, şu tarih itibariyle 50 senedir AB ile uğraşıyoruz. Ama biz iktidara gelince gece gündüz çalıştık ve AB ile müzakere eden ülke haline geldik. Gerçekten Türkiye büyük mesafe aldı” dedi.

Coğrafya olarak genç bir nüfusa sahip olduklarını altını çizen Bakan Mehmet Aydın, AB’nin Türkiye’den vazgeçmesinin mümkün olmadığını belirterek “Türkiye’nin dünya ile olan kapıları Özal döneminde açıldı. Biz o kapı ve pencereleri çoğalttık” şeklinde konuştu.

Pakistan’a yardım vicdani borcumuzdur!

Pakistan’da yaşanan deprem felaketine değinen Mehmet Aydın, İslam dünyasının ne derdi acısı varsa biz oradayız. Depremden sonra Başbakanımızla bölgeye ilk giden resmi heyet biz olduk. Orada yaşlı bir Pakistanlının söylediğini anlatırken gözlerim doluyor. Sabah kalkmış Türk bayrağını görmüşler “Türkler geldi, biz kurtulduk” demişler.   Bugün yine aynı acıyı çekiyorlar ama başbakanımız hem insan, hem devlet, hem millet olarak gerekli yardımları yaptı.

Pakistanlı ünlü şair ve filozof Muhammed İkbal’in bir rüyasından bahseden Aydın, Muhammed İkbal rüyasında peygamberimizi görüyor. Herkes peygamberimize bir hediye getiriyor. Sıra ona geliyor peygamberimiz ‘Muhammed İkbal, sen ne getirdin?’ diye soruyor. Ordularımız Trablusgarp’ta yüzlerce şehit vermiş. Bu İslam dünyası için çok acı bir şey. İkbal diyor ki; ‘Trablus’ta şehit olan Türk şehidinin bir bardak kanını getirdim’ böyle iki millet, böyle iki dost. Onun için Pakistan’a elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız. Çünkü bizim vicdani borcumuzudur.

Sadaka bizim temel değerimizdir

Günümüzde Çağdaş kelimesini çok kullanıldığını söyleyen Aydın, çağdaşlık bir insanın başına bir şey örtmesi ya da örtmemesi mi?  Şöyle giyinme yâda böyle giyinmemi çağdaşlık? Hayır! Çağdaşlık bilimde, teknolojide, üretimde, Türkiye’yi birinci sınıf ülke yapmak için gece gündüz çalışmak demektir. Toplumunu kalkındıran o kalkınmaya adaletli kalkınmaya bağlayan insandır. Hem mahkeme hem yargı hem de sosyal adalet ve yardımlaşma. Yoksulluğu eksiği olanı görme ve devlet olarak o eksikliği tamamlama. Bunu yaptığınız zamanda ‘siz sadak kültürünü yaygınlaştırıyorsunuz’ deniyor. Sadaka kültürü de bunların ağzında olumsuz bir kelime oluyor. Sadaka bizim temel değerlerimizden biri. Sadakanın hiçbir olumsuz yanı yok.  Eğer komşunuz açsa siz tok yatamazsınız. Bu fikrin neresi yabancı, bu fikrin neresi yanlış. Vatandaşa kömür gidiyor vatandaşa sağlık hizmeti gidiyorsa bu sizin vergilerinizden gidiyor.

Referandumla ilgili birkaç maddeye temas eden Bakan Aydın, 13 Eylül’de Türkiye daha şeffaf bir ülke olacak. 13 Eylülden sonra Türkiye’de yöneticiler ben dahil başbakan hepimiz daha fazla millete hesap vermeye hazır olacağız. Türkiye’de yargıya kapalı olan bir sürü kararlar var. Bu oylayacağınız anayasa diyor ki, yargının önü açılacak. Bir yargı öbür yargıya hesap verecek. Şeffaflık ve hesap verme demokrasinin olmazsa olmaz iki temel değeridir.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’ı canlı yayında tartışmaya davet etmesine tepki gösteren Aydın,  Başbakan Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu ile televizyona çıkması halinde kendisine küsüp gönül koyacağını ifade eti.  Aydın ”Kılıçdaroğlu’nun şimdiye kadar konuştuklarında ne varda başbakan televizyonda karşısına çıksın. Başbakan çıkacak orada ne söyleyeceksin?” diye sordu.

Not: Habere  video eklenecek

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER