banner198

Merkez Sağa aykırı başkan!

Demokrat Partide Çankırı il başkanlığı ataması yapıldı

Merkez Sağa aykırı başkan!
banner145

Anavatan Partisi ve Demokrat Parti’nin 31 Ekimde yapılan birleşmesinin ardından Demokrat Parti (DP) çatısı altında bütünleşen partide Çankırı İl başkanı ataması DP Genel Merkezince yapıldı.

Kamuoyunun yakından tanıdığı eski Çankırı Baro Başkanı Av.Dilaver Erdoğan’ın atama yoluyla İl başkanlığına getirildi. DP'nin eski il başkanlığını ise emekli bürokratlardan eğitimci Arif Yüksel yürütüyordu.

Av. Dilaver Erdoğan’ın merkez sağ bir parti il yöneticiliğine getirilmesi, iki farklı kutupun bir araya getirilmesi gibi bir durum arz ediyor. Dünya görüşünü yakından bildiğimiz  avukat Dilaver Erdoğan'ın parti yöneticiliğine getirilmesi, Demokrat Parti’de ki eksen kaymasının önemli bir göstergesi olarak ortaya çıkıyor.

Bilindiği üzere DP, 27 Mayıs 1960 İhtilalin'de cunta tarafından asılarak idam edilen merhum Başbakanlardan Adnan Menderes başkanlığında kurulmuştu. Halk kitlelerinin büyük desteğini alan Demokrat Parti milli ve dini değerlere ayrı bir önem göstermiş ve camilerde Türkçe okunan ezanı tekrar asli dilinde okutmuştu. Kur’an-ı Kerim okumanın dahi yasaklandığı Milli Şef döneminin baskıcı uygulamalarından yılan halk kitleleri Demokrat Partiye akın etmiş ve çok sevdikleri partilerine  “Demirkırat” adını takmışlardı.  

Dilaver Erdoğan görevi devr aldı!

Öte yandan bugün parti İl Başkanlığın düzenlenen törenle başkanlık görevini devr alan Dilaver Erdoğan yaptığı konuşmada,"Zor bir dönemde İl Başkanlığı görevini yürüten Arif Yüksel hocama çok teşekkür ediyorum. Her zaman bilgi ve tecrübelerinden yararlanacağımızı sizlerin huzurunda söylemek istiyorum. DP mevcut İlçe Başkanı Arif Tosyalıoğlu’na hizmetleri dolayısıyla teşekkür ederim" dedi.

Ayrıca ANAP İl Başkanlığını bugüne kadar fedakarca yürüten Muammer Oruç ile Merkez İlçe Başkanlığını hiçbir beklentisi olmadan yürüten Hikmet Yılmaz beyefendiye de huzurlarınızda hizmetleri dolayısıyla teşekkür ettiğini belirten Dilaver Erdoğan, "Bugün görev günüdür. Gerek ANAP ve gerekse DYP’nin değişik kademelerinde görev yapmış ve gönül veren başta milletvekillerimiz olmak üzere tüm partililerimizi DP çatısı altında siyasi mücadeleye davet ediyorum. Bunu gerçekleştirebilmek için benim İl Başkanı olarak üzerime düşen tüm görevleri zaman mefhumu tanımadan yerine getireceğimden hiç şüpheniz olmasın gece gündüz demeden tüm partililerimize ulaşmaya çalışacağım" dedi.

 

Erdoğan sözlerinin sonunda,"Bu aşamadan sonra artık DP'li olup partimizi iktidara taşımak için tüm partililer yoğun bir çalışma yapacaklardır. Bu törenden sonra partimize bir ömür boyu hizmet eden ve hakkın rahmetine kavuşan partinin duayeni Bekir Salepçi beyin eşi Birsen hanımefendiyi ziyaret edeceğiz. İleriki günler de  bu tür ziyaretlerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER