banner198

Metin Yılmaz, Yazılarıyla Çankırı Postasında

Güçlü Kalem Metin Yılmaz bugünden itibaren yazılarıyla Çankırı Postasında

Metin Yılmaz, Yazılarıyla Çankırı Postasında
banner145

Güçlü Kalem Metin Yılmaz bugünden itibaren yazılarıyla Çankırı Postası’nda

Çankırı’nın güçlü kalemi Metin Yılmaz, köşe yazılarıyla Çankırı Postası yazı ailesine katıldı.

Çankırı’nın güçlü kalemlerinden karikatürist-gazeteci-yazar Metin Yılmaz bundan böyle köşe yazılarıyla Çankırı Postası’nda yazacak.

 

Özellikle Kent tarihine ışık tutan tarihi vesikaları gün yüzüne çıkartmadaki ustalığıyla tanınan Yılmaz’ı ilgiyle okuyacağınızı düşünüyor, Çankırı Postası yazı ailesi adına kendisine  ‘Hoş geldin’ diyoruz.  

 

Metin Yılmaz Kimdir?

Korgunlu,1959 doğumlu.  Lise 2. Sınıfa kadar Çankırı’da okudu. Gazi Eğitim Enstitüsü FKB bölümü mezunu, lisansını biyoloji dalında tamamladı. Meslek hayatına Ankara’da öğretmen olarak başladı. 5 yıl Milli Eğitimde öğretmen ve idareci olarak görev yaptıktan sonra, naklen geçtiği Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda 7 yıl idarecilik yaptı. 1994 yılında Keçiören Belediyesinde Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü olarak görev aldı ve bu görevi 5 yıl sürdürdü. 1999 yılından itibaren de belediyedeki görevine müfettiş olarak devam etmektedir.

2008 yılından bugüne Türk Yerel Hizmet Sendikasının Ankara Şube Başkanlığını sürdürmekte olan Metin Yılmaz, 1973 yılında Çankırı Merkez Ortaokulu son sınıf öğrencisi iken Orman Bakanlığının açtığı “ağaç” konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi oldu ve akabinde Doğruyol gazetesinde yazmaya başladı. Yine ortaokul sıralarında karikatür çizmeye başlayan Metin Yılmaz Gırgır ve Çarşaf dergilerine çizdi. Çeşitli gazete ve dergilerde binden fazla karikatürü yayınlandı. Bir grup arkadaşıyla Türk Mizah tarihine geçen Hoca Nasreddin Dergisini çıkardı. 12 Eylül önceki dönemde “sağdaki tek mizah dergisi olan” Çaylak’ta çizdi. Yayınlanmış 8 çocuk kitabı bulunan Yılmaz, Mustafa Yazgan’ın yayınladığı Türkiye’nin ilk İslami çocuk gazetesi olan Tomurcuk’ta Dobiş adlı bant karakteri çizdi.

Karikatürleri 16 uluslararası sergide yer alan ve 2 ödül alan Metin Yılmaz, ilk kişisel sergisini 1983 tarihinde Ankara’da açtı. Amerikan’ın ünlü Mad dergisinde de karikatürleri yayınlandı.

Metin Yılmaz Keçiören Çankırılılar Denek Başkanlığı yaptığı dönemde (1995 yılından itibaren) Keçiören Çankırı Haber Gazetesini 54 sayı yayınladı.

Evli ve 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER