banner198

Murat Saray Kalemli Saldırıyı kınadı

Sağlık Sen Çankırı Şube Başkanı Murat Saray, Dr. Tunç Garipe yönelik kalemli saldırıyı kınadı.

Murat Saray Kalemli Saldırıyı kınadı
banner145

Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı Murat Saray, Çankırı Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli Dr. Tunç Garip’e yönelik kalemli saldırıyı basın açıklamasıyla kınadı.

Çankırı’da son zamanlarda sağlık kurumlarında hekim ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının giderek artığını söyleyen Saray, yetkilileri önlem almaya davet ederek “Şiddete sıfır tolerans'' istediklerini belirtti.

Murat Saray’ın basın açıklaması şöyle;

Çankırı Devlet Hastanesi acil servisimizde tarifi imkânsız akıl almaz bir çirkinlik yaşandı. Acil serviste görev yapan Dr. Tunç Garip, görevi başında muayene ettiği hastasının saldırısına uğramıştır. Eline aldığı sivri uçlu kalemi doktorumuzun yüzüne sallamış, kulak ve boynuna saplanan kalem yaralanmasına neden olmuştur. Şahdamarının çok yakınına isabet eden kalemin açtığı yaraya dikiş atılarak müdahale edilmiş olan Dr. Tunç Garip tabiri caizse ölümün eşiğinden dönmüştür.

Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti nefretle kınıyoruz. Şiddetin hiçbir şekilde mazereti olamaz, haklı gösterilemez, böyle bir çirkinlik hiçbir şeyle ve şekilde örtülemez. Yapılan çirkin saldırıyı kınamak için söyleyecek kelime bulmakta zorluk çekmekteyiz.

Çankırı’da sağlık kuruluşlarının ve sağlık çalışanlarının bu tür çirkin olaylarda anılıyor olması bizleri derinden üzmektedir.

Başka hayatları kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye atan, hayatlarını insanlara hizmet etmek üzere kuran, insanların acısını dindirmek için gece gündüz demeden her türlü ortamda, maruz bırakıldıkları tüm olumsuzluklara rağmen hizmet etmeye çalışan sağlık çalışanlarına bir teşekkürü çok görmek, üstüne üstük şiddetle karşılık vermek çok acı bir o kadarda düşündürücüdür.

Sağlık Sen olarak ‘' Şiddete sıfır tolerans'' diyor. Şiddetin hiçbir şekilde Sağlık Çalışanının karşısında bir tehdit unsuru olarak kullanılmasını kabul etmiyoruz.

Bilindiği gibi sağlıkta dönüşüm projeleri kapsamında vatandaşlarımız için çok güzel işler yapıldı. Vatandaşlarımızın hastaneye doktora ulaşması hak ettiği sağlık hizmetini alması, hizmet sunumundaki öneri ve memnuniyetsizliklerini dile getirmesi mümkün hale geldi. Ancak Sağlıkta reform çalışmaları kapsamında hasta hakları merkezleri, çalışanları şikayet merkezleri olmaktan çıkarılmalı, çalışan ve hasta iletişim merkezleri haline getirilmelidir.

Buradan Yüce Meclisimize sesleniyorum!

Şiddet bir insanlık suçudur, ne dinde, ne örfte yeri yoktur. Bu soruna karşı caydırıcı etkin müeyyidelerin alınması artık zorunluluk halini almıştır. Bir an önce sağlıkta şiddete yönelik yasal mevzuat hayata geçirilmelidir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ile özlük hakları acilen düzenlenmelidir.

Sağlık-Sen Çankırı Şubesi olarak sağlık çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumada öncü bir kuruluş ve yetkili sendika olarak sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları esefle kınıyoruz. Hükümet ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, bu konuda bir an önce önleyici tedbirler almasını bekliyor, caydırıcı yaptırımların oluşturulmasını talep ediyoruz.

Hastanemizde güvenlik zafiyeti en acil konu olup, en kısa sürede daha büyük acılar yaşanmadan önlem alınması bir zorunluluk haline gelmiştir. İşveren; çalışanının iş güvenliğini sağlamak zorundadır. Bununla ilgili güvenlik eksikliklerinin bir an önce giderilmesi ve gerekli önlemlerin alınması noktasında yetkilileri uyarıyor, bunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.

Sağlık-Sen olarak yaşanan bu üzücü olayı şiddetle kınıyor; Sayın Doktorumuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz..

Murat SARAY

Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER