banner198

Mustafa Koç Dünyaya yine savcı olarak gelmek isterdim

S.İ. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi İbrahim Başar Erkek Öğrenci Yurdunun geleneksel olarak düzenlediği “Zirdekilerle Ayda Bir”in NİSAN ayı konuğu savcı ve albaydı.

Mustafa Koç Dünyaya yine savcı olarak gelmek isterdim
banner145

S.İ. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi İbrahim Başar Erkek Öğrenci Yurdunun geleneksel olarak düzenlediği  “Zirdekilerle Ayda Bir”in NİSAN ayı konuğu Çankırı Cumhuriyet Savcısı Mustafa Koç, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Sayın Sinan Melül, Okul Müdürü Sayın Mustafa Şahin oldu.

 

Akşam yemeğini öğrencilerle yiyen misafirler, daha sonra Pansiyon Müdür Yardımcısı Üzeyir Çelik’ ten pansiyon hakkında bilgi aldı.

 

Müdür Yardımcısı Üzeyir Çelik öğrencilerin sadece temel ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmediklerini, pansiyonun fiziki ortamını güzelleştirmeye çalışırken, diğer yandan öğrencilerin sosyal kültürel, gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını, kendilerine olan özgüveni kazanmalarına, yeteneklerini açığa çıkartmalarına yardımcı olduklarını bunlarında öğrenciler tarafından çok olumlu karşılandığını, bu türlü faaliyetlerin pansiyonda birlik beraberlik duygularını da artırdığını sözlerine ekledi.

 

Mart ayında İstiklal Marşının kabulü dolayısıyla düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında 1.olan Gazi Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Y.Cemal Köse’nin ödülünü Savcı Mustafa Koç, çeşitli faaliyetlerde dereceye girenlerin ödülleri Albay Sinan Melül ve Okul Müdürü Mustafa Şahin tarafından verildi.

 

Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu, öğretmen bir çocuğun oğlu olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Albay Melül, yurtta kalan öğrencilerin durumunu çok iyi bildiğini söyleyerek İlkokuldan sonra sürekli yurtlarda kaldığını ifade etti.

 

Öğrenim hayatı boyunca yaz tatillerinde sürekli çalışıp para kazandığını ifade ederek sizler daha iyi imkânlara sahipsiniz dedi.

 

Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Sinan Melül, arkadaşlarından ve kendinden bol bol örnekler vererek başarıda önemli olan zeka değil, çalışmadır dedi.

 

Öğrencilerden sigaradan kesinlikle uzak kalmalarını isteyerek sigaranın kişi ve ülke ekonomisine verdiği zararları çarpıcı örneklerle anlattı. Yurtta yapılan çeşitli faaliyetlerin öğrencileri zararlı alışkanlıklardan koruyacağı için yapılanlardan dolayı yurt idaresine teşekkür etti.   

 

Okul yıllarında katlanmak zorunda kaldığı maddi sıkıntıların kendisini başarıya kamçıladığını, hiçbir zaman yılmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Savcı Koç, öğrencilerin şimdiki imkânlarının çok daha iyi olduğunu ifade ederek karşılaştığı güçlükleri örneklerle anlattı.

 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Koç, dünyaya tekrar gelsem yine savcı olmak isterdim dedi. Savcılığın zor ama bir o kadarda sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu belirterek öğrencilere, “İçinizde savcı olmak isteyen varsa tavsiye ederim” dedi.

 

Eskiye göre şimdi, öğrencilerle daha yakından ilgilenildiğini belirten Savcı Mustafa Koç, Pansiyonda yapılan tüm etkinlikler için Yurt idaresine teşekkür ederek konuşmasını sona erdirdi.

 

Öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdıktan sonra Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Cemal Özata eşliğinde öğrencilerin mini konseriyle güzel bir akşam tamamlanmış oldu.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER