banner198

Nurettin Akman resmen Bakan Yardımcısı

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcılığına beklenen atama gecikmeli olsada gerçekleşti.

Nurettin Akman resmen Bakan Yardımcısı
banner145

ÇANKIRI POSTASI - Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcılığı'na beklenen atama gecikmeli olsada gerçekleşti.

 

23. Dönem AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman'ın atanmasına dair karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün uzun süre onaylamak için beklettiği kararname Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı. Kararda, "Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve + 8000 ek göstergeli Bakan Yardımcılığı'na, Dr. Nurettin Akman'ın atanması, 657 Sayılı Kanun'un 59 ve 93'üncü maddeleri ile 2451 Sayılı Kanun'un 2'nci maddesi gereğince uygun görülmüştür." denildi.


NURETTİN AKMAN KİMDİR?
Nurettin Akman, 15 Şubat 1951'de Çankırı Ilgaz'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Temel Bilimler ve Yabancı Diller Fransızca Bölümü ve Paris Uluslararası Kamu Yönetimi Enstitüsü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Jandarma Astsubay Okulu'nda Fransızca dersleri verdi. Ankara Polis Akademisi'nde öğretim üyeliği yaptı. AK Parti'den 23. Dönem Çankırı Milletvekili olarak görev yaptı. İyi düzeyde Fransızca bilen Akman, evli ve 2 çocuk babası.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER