banner198

Nurettin Ok Çankırı da Toprağa Verildi

Çankırının yetiştirdiği siyasetçi ve devlet adamı Nurettin Ok, son yolculuğuna dualar eşliğinde uğurlandı.

Nurettin Ok Çankırı da Toprağa Verildi
banner145

Çankırı’nın yetiştirdiği siyasetçi ve devlet adamı Nurettin Ok, son yolculuğuna dualar eşliğinde uğurlandı.

Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanı, 12, 13, 14, 15 ve 16. dönem Çankırı Milletvekili ve Belediye başkanı Nurettin Ok için ilk cenaze töreni Meclis'te düzenlendi.

19 Temmuz Çarşamba günü 86 yaşında hayatını kaybeden eski Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanı Nurettin Ok, son yolculuğuna Çankırı’da uğurlandı. Nurettin Ok için ilk tören TBMM’de yapıldı.  Meclisteki törene Ok'un ailesi ve yakınları ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski ve yeni milletvekilleri ve Meclis çalışanları katıldı. TBMM'deki cenaze töreninin ardından Ok’un naaşı buradan alınarak Kocatepe Camisi'ne götürüldü. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına eşi emekli büyükelçi Fügen Ok başta olmak üzere eski Meclis Başkanı Cahit Karakaş, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin ile merhumun çok sayıda yakını katıldı.

Ok’a son görev memleketi Çankırı’da

Nurettin Ok’un için son görev doğup büyüdüğü ve 25 yıl hizmet ettiği memleketi Çankırı’da düzenlendi. Hoca Ahmet Yesevi caminde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Ok’un eşi emekli büyükelçi Fügen Ok , ailesi ve yakınları ile eski TBMM Başkanı Cahit Karakaş, eski Ulaştırma Bakanı Ali Şevki Erekeski Milletvekili Enver Turgut, eski Çankırı Milletvekilleri Arif Tosyalıoğlu, Saffet Sakarya, Ahmet Uyanık, Ali Çiftçi, Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve Belediye Başkanı İrfan Dinç ile çok sayıda siyasi, bürokrat ve Ok’un memleketi Kurşunlu’dan otobüslerle gelen kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Burada kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan Ok'un naşı, Sarıbaba Kabristanında ki aile mezarlığına götürülerek dualar eşliğinde toprağa verildi.

Definden sonra taziyeleri kabul eden Ok’un eşi emekli büyükelçi Fügen Ok ve çocukları; cenaze töreninin icrasından çok memnun olduklarını gerek mezarlığın hazırlanışında gerek kendilerinin Çankırı da karşılanmalarında ve gerekse cenaze töreninin organizasyonunda çok hassas ve titiz davranan Çankırı Valiliği ve Belediye Başkanlığına, üzüntülü günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Çankırılılara teşekkür ettiler. Fügen Ok “İnşallah rahmetlinin kırkı programında Sayın Belediye Başkanı ile görüşerek bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER