banner198

Ödüller verildi

Toplam Kalite Yönetimi ve Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Ödüller verildi
banner145

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Toplam Kalite Yönetimi ve Bu Benim Eserim Proje Yarışması kapsamında dereceye giren okullara yönelik ödül töreni gerçekleştirildi.

Törene İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, il genelinde faaliyet gösteren tüm okul ve kurum idarecileri ile Toplam Kalite Yönetiminde ödüle layık görülen ekipler ve Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında ilimizi hazırladıkları eserlerle Ankara’da temsil eden öğrenciler ile danışman öğretmenler katıldı.

Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve akabinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Çetin’in konuşması ile başladı. Osman Çetin konuşmasında; “Eğitimde kalite, yenilikleri takip eden, kendini geliştiren, bizi başka milletlerden üstün hale getirecek vasıfta bireyler yetiştirmektir. İnsan yetiştirmek ise en meşakkatli iştir, yıllarınızı alır” İfadesinde bulundu.

Ayrıca eğitimin uzun soluklu bir süreç olduğunu belirten Osman Çetin; “Bambu ağacının hikâyesini duymuşsunuzdur. Önce ağacın tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir. Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yılda da toprağın dışına filiz vermez. Üçuncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir. Fakat inatçı tohum bu yılda da filiz vermez. Çinliler büyük bir sabırla besinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler. Ve nihayet besinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye baslar ve altı hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır. Akla gelen ilk soru şudur: Çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı hafta da mı yoksa beş yılda mı ulaşmıştır? Bu sorunun cevabi tabii ki beş yıldır.

Çankırı’nın eğitiminde de aynı durum söz konusu. Biz bıkmadan, yılmadan, sabırla yolumuza devam edeceğiz. Şu an çalışmalarımızın sonuçları, istediğimiz düzeyde değil. Ama biz biliyoruz ki bambu ağacında olduğu gibi çaba ve birikimler, önümüzdeki yıllarda boy atacak, ürün verecek” şeklinde konuştu.

Çankırı ili için genel bir değerlendirmede bulunan Osman Çetin; “Geçen yıl “Bu Benim Eserim Projelerine 19 projeyle katılırken bu yıl 57 projeyle katıldık. Geçen yıl Eğitimde Kalite Ödülü Yarışmasına ilimizden sadece 1 okul katılırken bu yıl 5 okul katılmıştır. Bu rakamlar geçen yıla oranla sevindirici olmakla birlikte beklentilerimizin altındadır. Önümüzdeki yıllarda daha iyi hedeflere geleceğimize, eğitimde bir atılım gerçekleştireceğimize gönülden inanıyorum. Kurum ve okullarımızın ülke çapında dereceye girmesi, Çankırı’mızın eğitim alanında adını duyurması hepimizin göğsünü kabartacaktır. Bu konuda herkes üzerine düşen vazifeyi fedakârca yerine getirmelidir. Çünkü başarı ekip işidir. Bu yarışmalara katılan tüm okullarımıza ve bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum “ diyerek sözlerine son verdi.

Toplam Kalite Yönetimi kapsamında Ekip kategorisinde; Çerkeş İlçesinden Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu birincilik, Merkez Karatekin İlköğretim Okulu ikincilik, Çerkeş 19 Mayıs Çok Programlı Lisesi üçüncülük ve Çerkeş Namık Kemal İlköğretim Okulu teşvik ödülü ile ödüllendirildi.

Bu Benim Eserim Projesi kapsamında; Merkez MKE Tophane İlköğretim Okulu  "Elektro Çember" projesi, Merkez Karatekin İlköğretim Okulu "Kalansız Bölünebilmesi Kuralları" projesi, Ilgaz Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu "Gizemli Yansımalar" projesi ve Merkez Güneş İlköğretim Okulu "Ucuz Güvenlik" adlı projesi ile ödüllendirildi. Projelerde görev alan danışman öğretmenlere plaket ve projede görev alan öğrencilere hediyeler verildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 04:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER