banner198

Öğretmen Sendikasında Heyecanlı Yarış

Eğitim Bir-Sen Çankırı Şubesinin 2. Olağan Genel Kurulu, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Öğretmen Sendikasında Heyecanlı Yarış
banner145

Eğitim Bir-Sen Çankırı Şubesinin 2. Olağan Genel Kurulu, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

AK Parti Teşkilatının adeta çıkartma yaptığı Genel Kurula Çankırı Milletvekilleri Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu ile İl Başkanı Av. İdris Şahin, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Şaban Küçükgümrah, Sağlık- Sen Şube Başkanı Murat Sarayve Merkez İlçe başkanı Hüseyin Boz katıldı.

Eski Memur-Sen İl Başkanı ve Belediye Özel Kalem Müdürü Tuncay Haskılıç’ın Divan Başkanlığına seçilmesiyle başlayan genel kurulda iki ayrı aday ve listenin çıkması oldukça çekişmeli bir seçim yarışına sahne oldu.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Turgut Ünal görevi gereği aday olmayacağını ve herkesten helallik dilediği konuşmasının ardından her iki Milletvekili birer selamlama konuşması yaptı.

Adaylardan Kasım Karatekin’in kısa bir konuşmayla sözlerini noktalarken, mevcut yönetime karşı aday olan Tarım Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Muhammet Sivridağ yaptığı uzun konuşmasında oldukça ilginç projelerinden bahsetti. Sık sık divan başkanın süreyi aştığı uyarısıyla karşılaşan Sivridağ’ın konuşması salondan büyük alkış aldı.

Daha sonra oylamaya geçildi. Sendika delegelerinin oldukça ilgi gösterdiği oylama sonucunda 142 delegenin oy kullandığı seçimlerde iki oy geçersiz sayıldı.

Yeşil liste adayı Kasım Karatekin listesi 77 oyla seçimi kazanırken, mavi listeyle seçime katılan Muhammet Sivridağ listesi 63 oyda kaldı.

Eğitim-Bir-Sen Kurulları şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu: Kasım Karatekin, Sadık Yılmaz, Köksal Büyük, Abdurrahman Şayık, Mustafa Abra, Ahmet Dönmez ve Arif Akpınar.  

Denetim Kurulu: Mürsel Eroğlu, Muhittin Demiray, Salih Ay, Mevlüt Demirci ve Ahmet Özdemir.

Disiplin Kurulu: Mustafa Şahin, Üzeyir Çelik, Mustafa Kalkan, Yavuz Metin ve Bayram Demirci.

Üst Kurul Delegesi: Kasım Karatekin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304