banner198

Okullar Karatekin Üniversitesine devredildi

Atkaracalar, Bayramören ve Çerkeş ilçelerinde bulunan ve kullanılamayan okullar, Karetekin Üniversitesine devredildi.

Okullar Karatekin Üniversitesine devredildi
banner145

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bulunan ve çeşitli nedenlerle uzun süredir kullanılmayan Atkaracalar, Bayramören ve Çerkeş ilçelerinde bulunan okullar, Çankırı Karetekin Üniversitesine devredildi.

Daha önce Çankırı Valiliğinin teklif ettiği ancak Milli Eğitim Bakanlığımızdan olumsuz dönen bu okulların Karetekin Üniversitesine devredilmesi için Milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’in Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’ e bu okulların birebir durumlarını anlatması neticesinde Bakan Dinçer’in talimatı ile kullanılmayan okullar Karatekin Üniversitesine devredildi.

Atkaracalar ilçesinde 2007 yılında inşaatı tamamlanan ve halen atıl durumda bulunan 24 derslik ilköğretim okulu binası, Çerkeş ilçesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu binası, Bayramören İlçesi Nevzat Ayaz İlköğretim Okulunun kullanılmayan yatakhane ve yemekhane bölümleri her türlü giderlerinin kullanan tarafından karşılanması ve Milli Eğitim Bakanlığı hizmetlerinde ihtiyaç olması halinde boşaltılması kaydıyla, Meslek Yüksek Okulu tarafından kullanılmak üzere Karatekin Üniversitesi’ne geçici tahsis edildi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER