banner198

Okullara Kadın Eli Değecek

Toplum Yararına Çalışma Programı kura çekim töreni yapıldı.

Okullara Kadın Eli Değecek
banner145

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yürütülen 2012/2013 eğitim öğretim yılını kapsayan Toplum Yararına Çalışma Programı kura çekim töreni yapıldı.

Çankırı Merkez ve Merkeze bağlı Okullarda görev yapacak, tamamı bayanlardan oluşan 172 kişi, Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonunda Noter huzurunda gerçekleşen kura çekimi sonrasında iş sahibi oldu. 

Kura çekimi törenine Vali Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muzaffer Çamırcı, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, kuraya katılacak Bayanlar ve vatandaşlar katıldı.

Bu Proje sayesinde eğitim hayatına yeni başlayan 66 aylık çocuklar için okul ortamlarının daha temiz ve sağlıklı olacağını düşünmekteyiz diyerek açılış konuşması yapan İş Kurumu İl Müdürü Muzaffer Çamırcı “Bir önceki yıl yapılan projenin geri bildirimlerinde veliler, okul idarecileri ve çalışanlardan olumlu tepkiler aldık.” diyerek “ilimizde uygulanan proje ile bayanların çalışma hayatına katılımı teşvik edilmiş ve istihdam edilebilirliği artırılmıştır” ifadelerini kullandı.

İki yıldır gerçekleştirilen proje ile Okullara kadın elinin değdiğine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek  “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz iki öğretim yılında uygulanan proje ile okullarımız da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile ortak yürüttüğümüz Proje ile temizlik hizmetlerinde çalıştırılmak üzere personel istihdamı yapılmaktadır.

Türkiye’de TYÇP kapsamında tamamı kadınlardan oluşan ilk ve tek projenin ilimizde ve özellikle okullarımızda hayata geçirilmesinde çok değerli gayretlerinden dolayı Sayın Valimize Milletvekillerimize ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Muzaffer Çamırcı’ya şahsım ve kurumum yöneticilerim, öğretmenlerim, öğrencilerim, onların anne babaları ve özellikle de bu işten evine ekmek götürecek, eli iş tutup cepleri para görecek evinin ihtiyaçlarını görüp aile bütçesine katkıda bulunacak ve bunun mutluluğunu yaşayacak olan 400 kadın adına, onların çocukları ve ailelileri adına sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.

Ben bu kura çekimi sonucu görev alacak olan hanımefendilere hayırlı olmasını dilerken kurada ismi çıkmayanlarında üzülmemesini onlarında başka projelerde görev alabileceklerini hatırlatıyor, kura çekiminin tekrar hepimize hayırlı olmasını diliyor hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

3 aylık sürecin 8 aylık sürece uzaması için elinden geleni yapacağını belirterek bir konuşma yapan Vali Vahdettin Özcan “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın zamanlarının büyük bir bölümü bildiğiniz gibi onların ikinci evleri olan okullarda geçmektedir. Bundan dolayıdır ki okullarımızın temiz ve hijyen kuralarına uygun fiziki mekanlar olması bizim için son derece önemlidir. Bu dönemki Toplum Yararına Çalışma Programının okullarımıza yönelik olmasının temeli budur.

Diğer bir açıdan, kadınlarımızın çalışma hayatına daha fazla katılması ve böylece ülke ekonomisine de üreten insanlar olarak katkı da bulunmaları bizim arzuladığımız hedeflerden biridir. Bundan dolayıdır ki biz bu projede pozitif ayrımcılık yaparak sadece hanımefendilerin yararlanması şeklinde bir yol izledik.

Projenin ilk yılında yani 210 yılında 35 kişi istihdam edilirken geçtiğimiz yıl 120’si merkezde 172’si ilçelerde olmak üzere toplam 292 bayan istihdam edilirken bu yıl projenin bütçesi artırılarak,252 bayan il merkezinde 178 bayan ilçelerde ve toplamda 400 bayanın istihdam edileceği projeye müracaat sayısının 1291 gibi bir rakama ulaşması da ayrıca bizi memnun etmiştir.

Çünkü bu göstermektedir ki kadınlarımız artık çalışma hayatında yer almayı istemektedirler. Tabiî ki sonuçta 400 hanımefendi bu kura sonucunda geçici de olsa iş sahibi olabilecek, aile ekonomisine katkıda bulunmaya başlayacaklardır. Kura sonucunda sevinenler olacağı gibi üzülenler de olabilecektir ancak buna da nasip diye bakmak lazım diye düşünüyorum dedi.      

Konuşmalar sonrasında kuralar 1. Noter Baştabibi Osman Sabankaya nezaretinde çekildi. İl kura Vali Özcan tarafından çekildi. Kuradan ilk çıkan şanslı bayanı yanına çağıran Vali Özcan hayırlı olsun temennisinde bulunarak sevincine ortak oldu.

İş Kurumu İl Müdürlüğünde kaydı bulunan 1291 bayanın çağrıldığı, 805 bayanın işi kabul ettiği, Merkez’de 172 kişinin iş başı yapacağı kura çekimleri sonrasında ilk üç şanslı ismi; Esma Akman, Meryem Aldağ, Rukiye Karakoç oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER