banner198

Olimpik Gün Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Türkiyenin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirlen Olimpik Gün Yürüyüşü yapıldı.

Olimpik Gün Yürüyüşü Gerçekleştirildi
banner145

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nce organize edilen, Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı 10.00’da başlayan yürüyüşe, Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, antrenör, sporcu ve sporcuların aileleri katıldı.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Vali Vahdettin Özcan, bugün olimpik gün yürüyüşü yapıldığını, katılımın güzel olduğunu, çok sayıda sporcunun, çocukların, gençlerin, bayanların, daire amirlerinin, bürokratın bu yürüyüşe katıldığı güzel bir olimpik gün yürüyüşü olduğunu ifade eden Vali Özcan, olimpik gün yürüyüşünün spor camiasına hayırlı olmasını dileyerek tüm katılanları tebrik etti.

Ayrıca Vali Özcan, “1992 Barselona Olimpiyatlarında kadınlarda Türkiye’nin tarihte ilk olimpiyat madalyasını alan Hülya Şenyurt hanımefendi de bizlerle beraber bu yürüyüşe katıldı. Kendisini Çankırılılar olarak tebrik ediyorum. 2020 olimpiyatlarının Türkiye’de yapılmasını temenni ediyorum” dedi.

Judo dalında 3. olarak bronz madalya kazanan Hülya Şenyurt, “Çankırı da yapılan olimpik yürüyüşe katılmaktan onur ve gurur duyuyorum. İnşallah Türkiye’de de olimpiyat yapma onuruna ülke olarak erişiriz” dedi.

Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, yürüyüşün amacının olimpiyat bilincini geliştirmek olduğunu belirterek, “Türkiye’de olimpik bilincin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen bu etkinlikler, İstanbul’un 2020 Olimpiyatları adaylığının resmiyet kazandığı bu dönemde Türkiye için daha büyük bir anlam ifade ediyor. Olimpizm felsefesini sahiplenmeye, benimsemeye ve desteklemeye dair bütün Çankırılı hemşerilerimizin olimpiyatlara olan ilgisini çekmek istiyoruz” dedi.

Vatandaşların çocuklarıyla birlikte katıldığı Çankırı Atatürk Stadında başlayan yürüyüş Anıt Alanı’nda son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER