banner198

Ömer Uzun Liderimizi kaybettik Acımız büyük...

Milli Görüş sancağını daha yükseklere çıkartacağız

Ömer Uzun Liderimizi kaybettik Acımız büyük...
banner145

Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun teşkilatı adına yaptığı basın açıklamasında Milli Görüş lideri 54. T.C.Hükümetin Başbakanı muhterem Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı öğle saatlerinde tedavi gördüğü hastanede Rahmeti Rahman’a kavuştuğunu büyük bir teessürle öğrendiklerini belirtti.

85 yıllık ömrünü son nefesine kadar mücadele ile sürdüren Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hasta yatağında çalışmalarına devam ederek son nefesinde dahi cihat şuurundan vazgeçmediğinin altını çizen Uzun, “O bizler için sadece bir genel başkan değil bir öğretici, ilim adamı, bilim ve fikir adamı, bir entelektüeldi. 1961 yılında yaktığı Milli Görüş ateşi dünya Müslümanlarının üzerine örtülen ölü toprağından silkinerek uyanmasına vesile olmuştu” diye konuştu.

Ağır Sanayi, İleri Teknoloji, İslam Dinarı, İslam Ortak Pazarı, Adil Düzen, D-8’ler denildiğinde Erbakan hocanın akla geldiğini belirten Uzun, “Bugün ‘İslam Birliği’ denilebiliyorsa, ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ denilebiliyorsa, ‘Tam Kalkınmış Türkiye’, ‘Yeniden Büyük Türkiye’ denilebiliyorsa, Erbakan hocamıza borçlu olduğumuzu söylemeliyim” dedi.

Acımız büyük diyen Uzun, “Tarifsiz üzüntü içerisindeyiz. Milli Görüş camiası liderine şuurla itaat etti. İnşallah onun çizdiği doğrultuda insanlığın kurtuluşu adına gerçekleştirilecek çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. Onunla birlikte aynı dava yolunda yürümek bizler için bir onurdur. Fikirlerini devam ettirmek ondan devir aldığımız Milli Görüş sancağını daha yükseklere çıkartmak için son nefesimize kadar mücadele edeceğimize olan inancımız tamdır. İnşallah bu dava hocamızın gösterdiği hedeften daha yükseklere çıkacaktır” dedi.

Uzun, “Bütün insanlığın saadeti için çalışmış biri olarak değerli hocamızın dünyada yaptığı hizmetler, cennette Peygamber efendimizin yanına komşu olmayı ve bizleri de ona komşu olmayı nasip eylesin. İnsanlık, büyük devlet adamı mazlum ve mağdurların umut ışığı, Dünya tarihe iz bırakan liderini kaybetmiştir. Camiamız, milletimiz ve İslam âleminin başı sağ olsun. Cenabı Hak gani gani rahmet eylesin” temennisinde bulundu.

Saadet Partisinden yapılan açıklamada; Salı günü Fatih camiinde öğle namazına müteakip Merkez Efendi mezarlığındaki aile kabristanında son yolculuğuna uğurlanacak olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın cenaze törenine katılmak isteyenler için Çankırı’dan İstanbul’a otobüs kaldırılacağı belirtildi.

Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’a son görevini yerine getirmek isteyenlerin ayrıntılı bilgiyi, Merkez İlçe başkanı Av. Muhammet Rüştü Ay’ın 505 768 16 05 cep telefonu ve İl başkanlığının 213 33 03’nolu telefonunu arayarak öğrenebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER