banner306
banner198

Osman Durmuşa kendi evinde yaylım ateşi!

İnceleme ve temaslarda bulunmak üzere Çankırı ya gelen Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ AK Parti İl başkanlığında önemli mesajlar verdi.

Osman Durmuşa kendi evinde yaylım ateşi!
banner145

İnceleme ve temaslarda bulunmak üzere Çankırı’ya gelen Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ AK Parti İl başkanlığında önemli mesajlar verdi.

Göreve geldiklerinde yüzlerce sağlık ocağı ve hastanenin yarım kaldığını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu anda müteahhit ve mahkeme problemli olan sekiz hastane dışında hepsini hizmete soktuklarını söyledi.  

Yüzlerce hastanenin hizmete başlamasına rağmen Çankırı’da ki hastanenin yarım kalmasının yüklenici firmadan kaynaklandığını belirten bakan Akdağ, ihaleyi alan firmanın eski MHP Şanlıurfa milletvekiline ait olduğunu belirtti. Bir önceki iktidar döneminde giderayak bu iş kendisine verilmiş diyen Akdağ, hastaneyi iki defa kendisinin bizzat ziyaret ettiğini söyledi.  

Yedi ayda bitecek iş yedi seneye uzadı diyen bakan Akdağ, geldiğimiz nokta itibariyle binanın tamamlanma aşamasına geldiğini, yüklenici firmayla olan ihale fesih edilerek hastanenin devamının bakanlıkça yaptırılacağını ifade etti.

Önümüzdeki iki aylık bir sürede bina inşaatının tamamlanacağını hesapladıklarını anlatan Recep Akdağ, “Ben sağlık bakanı olarak böyle bir yere hastane inşaatına başlamazdım.  Neden, çünkü burayı büyütmemiz gerekecek. Bugün dağı bile tıraşlamak mümkün olsa dağı bile tıraşlayacağız. Hastaneyi 75 yatak daha büyük yapsaydık bütün işimizi görürdü.  Bunların hiç biri mesele değil. Sonuçta bizim karşımızda zorluk çıkaran yüklenicide olsa, yer seçiminde problemde olsa biz Çankırılıya en iyi hizmeti vermeye mecburuz. Onlar bizim için bir mazeret değildir. Şimdi bugün hastaneyi bir kere daha inceleyeceğiz. Arkadaşlarımızın bana verdiği bilgiye göre iki ay, bilemediniz üç ay içerisinde burada hizmete başlarız. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bunun dışında ilave ne yapmak gerekiyorsa onun işlerini de kısa sürede yapar onu da bitiririz.

Daha sonra Bakan Akdağ Çankırı Devlet Hastanesi ve yapılmakta olan yeni hastane binasına geçerek incelemelerde bulundu. Tuz mağarası ziyaretini iptal eden Akdağ, Atatürk Kültür Merkezine geçerek 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' il değerlendirme toplantısına kaytıldı  

Ulusal konularada değinen Bakan Akdağ, partilerince gündeme getirilen Anayasa tasalağı hakkında bilgi verdi. Başbakanımız pazartesiye kadar muhalefete süre tanıdı diyen Akdağ, ondan sonra size geleceğiz. Siz buna hazırmısınız diye sordu. Bu sırada salondan büyük bir alkış koptu. Odada bulunan bir partili 'millete gelin efendim pazartesiyide beklemeyin' şeklinde konuştu.  Bakan Recep Akdağ'ın ulusal gündeme dair paylaştığı düşüncelerini video bölümümüzden izleyebilirsiniz.

Osman Durmuş'a kendi evinde yaylım ateşi!

AK Parti İl başkanı Av. İdris Şahin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanında eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’u adete yaylım ateşine tuttu.

Bundan yedi yıl öncede aynı sıkıntıları ifade ettik diyen Şahin, ahbap çavuş ilişkisi gereği kendi bakanlığı döneminde sayın Osman Durmuş eski MHP Urfa milletvekili Muzaffer Çakmak ve yakınlarına bu işi ihale etmek suretiyle hukuk süreci içerisinde akıl almaz yöntemlere başvurarak bu hastanenin kendilerine tesliminde çok büyük güçlükler yaşattıklarını söyledi.

Hukuksal süreç beklenmeksizin sözleşmenin fesih edilmiş olmasını Çankırı İl Teşkilatı olarak büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirten Şahin, Osman Durmuş’un kendi köyü Bayanpınar’da yaptığı bölge trafik hastanesinin şuanda kullanılmadığını ve metruk bir taşınmaz haline gelen binayı bölgede çalışan bir müteahhidin pansiyon olarak kullanıldığını söyledi.

Bu tür yatırımlarla bu memleketin parası heba edilmiştir diyen Şahin, geçmişte yapılan hatalarının Çankırı halkına sunacağınız hizmetlerle ve ilave yatırımlarla bir sevince dönüştürmenizi il teşkilatı olarak sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304