banner306
banner198

Özcan Tarihi Çınarları ziyaretlerine devam ediyor

Vali Vahdettin Özcan, 98 yaşındaki Emekli Eğitmen Hamdi Akkaya ziyaret etti.

Özcan Tarihi Çınarları ziyaretlerine devam ediyor
banner145

Vali Vahdettin Özcan,  Çankırı’nın Tarihi Çınarları ziyaretlerine devam ediyor.

Bu hafta Emekli Eğitmen Hamdi Akkaya ziyaret edildi. Valimiz Vahdettin Özcan’ın ziyaretine Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan’da eşlik etti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya’nın babası olan Hamdi Akkaya 98 yaşında. Yapraklı İlçesine bağlı Kullar Köyü’nden olan Hamdi Akkaya, yazları köyünde yaşıyor, kışları ise çocuklarının ve torunlarının yanında Çankırı’da yaşıyor.

 

Kullar Köyü Muhtarı Ali Uzuntepe’nin de kayınpederi olan Hamdi Akkaya, 30 yıllık eğitmenlik yaptığı köyünden ayrılmak istemiyor, Köyde kız kardeşi, aynı zamanda öğrencisi 76 yaşındaki kız kardeşi ile birlikte kalıyor. Ankara Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde eğitim görmüş, şu anda o dönemden Türkiye’de hayatta olan iki mezundan birisi.  

98 yaşında 3 erkek, 2 kız çocuğu olan Hamdi Akkaya’nın 18 torunu var ve ayrıca torunun da torununu gören bir büyüğümüz.  Kendi çocukları da dahil olmak üzere çok sayıda öğrencisi olduğunu ve hepsinin iyi yerlerde görev yaptıklarını ve bununla gurur duyduğunu ifade ediyor.  

Şimdi yaşlılık nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını belirten Akkaya, eğitmenlik yaptığı dönemden anılarını da Vali Özcan ile paylaştı.

Valimiz Vahdettin Özcan,  uzun yıllar eğitime hizmet vermiş değerli büyüklerimizin engin tecrübelerine her zaman ihtiyaç duyduklarını ve kendisi ile tanışmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304