banner198

Pek çok vatandaşımız mağdur edildi

MHP Çankırı İl Başkanı Ali Acupınar Belediye tarafından Askıya çıkarılan İmar Planı ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu

Pek çok vatandaşımız mağdur edildi
banner145

MHP Çankırı İl Başkanı Ali Acupınar Çankırı Belediyesi tarafından Askıya çıkarılan "Revizyon İmar Planı" ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

 

Acupınar’ın Basın Açıklaması:

 

Çankırı Belediyemizce askıya çıkarılan “Revizyon İmar Planı” ile ilgili incelemelerimizi tamamladık. Bilindiği gibi bu planla ilgili itirazlar 17 Aralık 2011 tarihi itibariyle sona ermektedir. Bu nedenle planla ilgili görüşlerimizi açıklamadan önce halkımızı uyarmak ve haksızlığa uğradığını düşünen vatandaşlarımızın tapu fotokopileri ile birlikte Çankırı Belediyesi İmar Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini önemle hatırlatırız.

 

Sağlıklı bir çevre, yaşanabilir yerleşim alanlarının oluşturulması, planlı gelişme ve bütün bunların sonucu olarak çağdaş şehircilik, kamu yararının en üst seviyede belirlendiği imar planları ile mümkün olabilir. Mevzuatımız imar planlarına halkın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılama, tarihi, tabii ve kültürel değerlerini koruma, sağlıklı ve güvenli yapılaşmayı sağlama ve yaşam kalitesini artırma gibi sorumluluklar yüklemektedir. İmar planları bu saydığımız unsurlara yaklaşabildikleri oranda başarılı, bundan uzaklaştıkları oranda da başarısız sayılmaktadır.

 

Bu itibarla MHP Çankırı İl Teşkilatı olarak Çankırı kent merkezi revizyon imar planı uygulamasını başarısız bulduğumuzu açıklamak isteriz. Önümüze getirilen ve kısa bir zaman içerisinde değerlendirilmesi beklenen planın üstünkörü taramasında dahi yukarıda saydığımız sorumluluklarla taban tabana zıt uygulamaların plan marifetiyle dayatılarak, kamu zararına bir yapılaşmaya imkan tanındığı görülebilmektedir. Bu yüzeysel incelemede özel kat artışlarının yapıldığı, ticaret ya da yarı ticaret alanları oluşturularak çeşitli çevrelere rant sağlanmaya çalışıldığı, ada eksenlerinin kaldırıldığı, heyelan bölgesinin dahi kentsel servis alanlarına açıldığı, bazı kişilere farklı emsal uygulamaları ile adalet ve hakkaniyet çizgisinden fazlasıyla sapıldığı, aynı sebeple pek çok vatandaşımızın mağdur edildiği anlaşılmaktadır.

 

Komisyon safhasında tespit ettiğimiz eksikliklerin giderilmesi noktasında yapılan çalışmalar da yukarıda saydığımız yükümlülükleri giderme noktasında güdük kalmış ve basit değişikliklerle grubumuzun itirazlarının önüne geçilmek istenmiştir. Bu nedenle MHP grubu olarak hem İmar Komisyonu çalışmaları safhasında, hem de Belediye Meclisi toplantısı sırasında revizyon imar planına “Hayır” dedik. Açıkça söylemek isteriz ki, bu haliyle revizyon imar planı özel çıkar grupları oluşturmayı hedeflemektedir. Kimi vatandaşlarımızın mülkiyet hakkına hiç saygı göstermeyen bu plan, ayrıcalıklı bazı vatandaşlara beklenmeyen, öngörülmeyen, önceden tahmin edilemeyen haksız mülkiyetler sağlamaktadır.

 

İmar Komisyonu Üyesi Belediye Meclisi Üyelerimiz Mehmet Gökmen ve Ahmet Köse ile birlikte Grup Başkanımız ve diğer Belediye Meclisi Üyelerimiz bu konudaki sorularınızı cevaplamak için aramızdadır.

 

Bu vesileyle hepinize saygılar sunuyor, başta da söylediğim gibi bu konudaki itirazların bu ayın 17’sinde sonlanacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER