banner306
banner198

Peygamber Efendimizi Oratoryolu Anma

İmam Hatipli öğrenciler peygamber efendimizi oratoryo ile andılar.

Peygamber Efendimizi Oratoryolu Anma
banner145

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle hazırladıkları programda peygamber efendimizi oratoryo ile andılar.

 

İçerisinde oyun ögesi içermeyen kutsal nitelikli müzik yapıtı olarak sunulan oratoryo ile Peygamber Efendimizi anan İmam Hatip öğrencileri, 100. Yıl Kültür Merkezi’ni dolduranlara muhteşem bir gece yaşattılar.

 

Programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İl Müftüsü Arslan Türk, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Siyasi Parti ve Sivil Toplum kuruluşu temsilcisileriyle çok sayıda vatandaş katılırken, yoğun ilgi sebebiyle salonda izdiham yaşandı.

 

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Saadettin Kılıç’ın açılış konuşması ve Muhammet Emin Yakın’ın “Kuran-ı Kerim” tilavetiyle başlayan programda Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Arapça ve Türkçe Hadis-i Şerifler okundu. Daha sonra Arapça şiir okuma yarışmasında Çankırı 1.’si Elçin Uğur, sahnedeki performansıyla izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

 

Edebiyat Öğretmeni İbrahim Akyol rehberliğinde hazırlanan Peygamber efendimizin hayatını anlatan Oratoryo  “ En Sevgiliye” olan hasreti bir kez daha katladı.

Son olarak meslek dersleri  öğretmeni Yüksel Arslan yönetiminde sahne alan İmam Hatip Lisesi dini musiki korosu seslendirdiği ilahi ve ezgilerle büyük alkış aldı.

 

Yaklaşık iki saat süren programın sonunda Vali Vahdettin Özcan emeği geçenleri tebrik etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304