banner198

Peygamber Sevgisini Aşılamaya Kitaplı Destek

Çankırı Belediyesi öğrencilere kültür armağanı olarak Biricik Dinim İslam ve Muhteşem Peygamberim olmak üzere iki kitap hediye etti.

Peygamber Sevgisini Aşılamaya Kitaplı Destek
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, camilerimizde devam eden yaz kurslarına katılan öğrencilere Çankırı Belediyesi’nin kültür armağanı olarak Biricik Dinim İslam ve Muhteşem Peygamberim olmak üzere iki kitap hediye etti.

 

Dağıtılan kitaplarla; çocuklarımıza dinini, Peygamberini ve diğer önemli hususları öğrenmeleri konusunda referans olması ve çocukların seviyelerine göre hazırlanarak eğlenceli bir biçimde öğrenmelerinin sağlanması amaç edinildiğini söyleyen Başkan Dinç “Çalışmalarımızı bu iki eserle taçlandırmak istedik. Milli Eğitim Bakanlığının Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in Hayatı derslerini seçmeli olarak müfredata koymasına biz de katkı vermek istedik. Bu iki eseri, öğrencilere dağıtmak için bastırdık. Özellikle gençlerimizin manevi hayatlarına önemli derecede katkı sağlayacağını düşünmekteyim.” diyerek iki kitabın tanıtımını yaptı.

 

 

 Basın mensuplarının Kadir Gecesi’ni ve bayramını kutlayarak başladığı basın toplantısında, Ramazan etkinlikleri ile ilgili sorulara da cevap veren Başkan Dinç, “ Ramazan ayının manevi ikliminden ve pozitif havasından hep birlikte istifade etmeye çalıştık. Tüm çalışanlarımızla gayret ettik, özellikle bayan personelimiz çok fedakârlık etti. Mahalle iftarlarında halkımızın ilgisinin son derece mükemmel olduğunu iftiharla söylemek istiyorum. Ramazan ayı; birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin kurulması, ailelerin, hemşerilerimizin birbirlerine daha da yakınlaşmaları, dayanışma ve paylaşmanın en üst seviyede yaşanması için bir fırsat. Biz belediye olarak bunu başardık. Allah izin verirse önümüzdeki Ramazan’da tüm Çankırı’ya iftar yaptırmayı hedefliyoruz. Bu iftarlar mahalleli kültürünün oluşmasına katkı sağladı. Ramazan Sokağı, birtakım cılız tenkitlerin aksine, insanımız tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Ramazan Sokağı geleneksel bir çizgidir. Bizim çocuklarımızın da Ramazan ile ilgili anlatacakları bir şeyler olsun istedik. Buğday Pazarı ve Çivitçioğlu Medreselerinde bazı iftarlardan sonra yaptığımız tasavvuf dinletisiyle maneviyatın doruğa çıkması sağlandı. Burada görmüş olduğumuz alakayla, insanımızın bu konulara olan hasretini ortaya koydu. Biz, Ramazan’ımızı doya doya tüm insanımızla beraber yaşamaya çalıştık.” dedi.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER