banner198

Prof. Dr. Ünal Nalbantoğlu vefat etti

Prof. Dr. Ünal Nalbantoğlu bugün Şabanözü de toprağa verilecek.

Prof. Dr. Ünal Nalbantoğlu vefat etti
banner145

Prof. Dr. Ünal Nalbantoğlu bugün Şabanözü’de  toprağa verilecek.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde 1980-2010 yılları arasında görev yapan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal Nalbantoğlu (19.01.2011) vefat etti.

Prof. Dr. Nalbantoğlu için bugün saat 10.00'da ODTÜ Mimarlık Amfisi'nde tören düzenlenecek.

Nalbantoğlu'nun cenazesi, buradaki törenin ardından Kocatepe Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde toprağa verilecek.

Hasan Ünal Nalbantoğlu kimdir?

Hasan Ünal Nalbantoğlu, 1947 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimini sırasıyla ODTÜ (lisans), Londra Üniversitesi (yüksek lisans) ve Hacettepe Üniversitesinde (doktora) tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi ve Durham Üniversitesinde çalışan Nalbantoğlu, 1980'de ODTÜ Sosyoloji Bölümü'nde görev yapmaya başladı.

Nalbantoğlu, 1983-1990 yılları arasında California Berkeley Üniversitesi Sosyoloji ve Şehir Bölge Planlama bölümlerinde, ayrıca Sanayi Toplumlarının Politik Ekonomisi Programı'nda dersler verdi ve araştırmalar yaptı.

Yakın zamana kadar ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Nalbantoğlu, 2010 yılında emekli oldu. Nalbantoğlu'nun, akademik çalışma hayatı boyunca şehir sosyolojisi, Osmanlı ekonomi tarihi, bilgi sosyolojisi ve sanat sosyolojisi alanlarında çeşitli makaleleri yayımlandı. Prof. Dr. Nalbantoğlu, son yıllarda ise Batı metafiziğinin sorgulanması gibi konular üzerine yoğunlaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER