banner198

Proje Eğitim Seminerleri devam ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öğretmenlere yönelik Proje Eğitim Seminerleri Devam Ediyor.

Proje Eğitim Seminerleri devam ediyor
banner145

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünce okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen proje hazırlama eğitimleri bir yenisi ile devam ediliyor.

 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları 2012 Ulusal Teklif çağrısı kapsamında hazırlanacak projelerin değerlendirmesini yapmak üzere İngilizce ve Meslek Dersleri öğretmenlerinin katıldığı Comenius ve Leonardo da Vinci Programları eğitim semineri İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek’ in açılış konuşması ile başladı.

Petek konuşmasında, AB projeleri kapsamında daha çok öğrenci ve öğretmenimizin yurtdışına gitmesinin vizyonlarında önemli değişiklikler sağladığını, proje uygulayan okullarımızın eğitim ortamlarına kalite kazandırdığını ayrıca bireysel AB hibelerinin de olduğunu belirterek bundan dolayı AB projelerini önemsediklerini ve bu programlardan yararlanarak Çankırı’dan daha çok öğrenci ve öğretmenimizi yurtdışına göndermek istediklerini bunun için de kaliteli projelerin hazırlanmasının önemli olduğunu belirtti.

 

 

Daha sonra öğretmenler Comenius ve Leonardo da Vinci Programları eğitimlerinin düzenleneceği salonlara geçtiler. Kasım 2011’de bu alanda verilen eğitimlerden sonra okullarımızca hazırlanan projelerin değerlendirmesi yapıldı.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Ekibinden İsmail Karadana, Fatih Kartal ve Tarım Meslek Lisesi Öğretmeni Kadir Sert’in eğitim görevlisi olarak katıldığı toplantılarda öğretmenlere son başvuru tarihleri hatırlatılarak, başvuru formu doldurma, doğru başvuru yapma ve AB ülkelerinden ortak bulma konularında bilgiler verildi.

 

Toplam 120 öğretmenin katılacağı toplantılar 13 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek.      

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER