banner198

Proje ortaklığına devam

AB Eğitim ve Gençlik Programları alanında yürütülen projenin ilk toplantısı yapıldı.

Proje ortaklığına devam
banner145

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, AB Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo Partnerships alanında yürütülmekte olan ‘Improving the Quality of Vocational Education in Cooperation with Labor Market’ isimli projenin ilk toplantısı Çankırı’da gerçekleştirildi.

Bulgaristan’dan 12, Portekiz’den 8, Romanya’dan 13 ve Slovakya’dan 15 olmak üzere toplam 48 temsilcinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılış töreni İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek’in katılımı ile yapıldı.

Çankırı Büyük Otel toplantı salonunda yapılan açılış toplantısında proje ortağı kurumlar kendi ülkeleri, illeri, eğitim sistemleri ve okulları hakkında bilgi verdi. Bir hafta boyunca Çankırı’da gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgilendirilen katılımcılar daha sonra proje çalışmalarına başladılar.

 

Çankırı’da bulunan meslek liselerini ziyaret eden katılımcılara mesleki eğitim yapıları hakkında bilgiler verildi. Bir hafta boyunca proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinin yanı sıra Çankırı’nın tarihi ve turistik yerlerinden olan Büyük Cami, Ilgaz Dağı ve Tuz Mağarasını görme şansı bulan katılımcılar için sertifika töreni düzenlendi.

Katılımcıların tümüne sertifikaları, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek tarafından tek, tek verildi. Sertifika töreninde bir konuşma yapan Petek, 4 değişik ülkeden gelen proje ortaklarını Çankırı’da ağırlamaktan son derece memnun olduklarını ifade ederek, bu tür proje ortaklıklarının mesleki eğitim alanında gelişmelere çok büyük katkı sağlayacağını ve bu tip ortak projelerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Avrupalı misafirler Çankırı’da bulunmaktan çok memnun kaldıklarını, büyük bir şehir ile ortaklık yaptıklarında Türk kültürünü bu kadar yakından tanıma imkânı bulamayacaklarını belirterek bundan sonraki projelerde de Çankırı’yla ortaklığa devam edeceklerini söylediler. Katılımcılar Çankırı’daki Türk misafirperverliği örneğinden çok etkilendiklerini belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER