banner198

Proje tamamlandı

Çankırı Belediyesi ile ODTÜ işbirliği ile düzenlenen Kadınlar İşte projesi tamamlandı.

Proje tamamlandı
banner145

Çankırı Belediyesi ile ODTÜ işbirliği ile düzenlenen, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Kadınlar İşte” projesi tamamlandı.

 

Girişimcilik, Dikiş ve El sanatları kurslarına katılan bayanlar ile Belediye Başkanı İrfan Dinç, İş-Kur İl Müdürü Muzaffer Çamırcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya ve KOSGEB Çankırı temsilcisi Nazım Özkar bir araya gelerek kursiyerlerle görüş alışverişinde bulundular.

 

Proje Koordinatörü Zeynep Dinç proje hakkında bilgi verdi. Zeynep Dinç  “Çankırılı kadınları iş hayatına kazandırmak için alt yapı oluşturmaktayız. Bu çalışmalar kapsamında düzenlemiş olduğumuz girişimcilik, dikiş ve el sanatları eğitimi kurslarını başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Bayanlarımıza yapacakları işler konusunda eğitimlerinin yanında kendilerini ifade etme konusunda da eğitim verildi”dedi.

 

Toplam 90 bayana eğitim verildiğini söyleyen Dinç, kendilerine kursların açılmasında ve kurs ortamının sağlamasında destek veren başta Belediye Başkanı İrfan Dinç’e, ODTÜ yetkililerine ve İş-Kur Müdürlüğüne çok teşekkür etti.

 

Programa katılan Çankırı Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akaya “Bizlere daha önce yardım talebinde bulunup şimdi burada kendi işlerini kurmak için eğitim alan hanımları görmek beni çok mutlu etti. Bende burada bayanlara kendi işlerini kurarken, vakfımızın destek olacağının sözünü veriyorum” dedi.

 

Hanımlara yönelik her faaliyetin yanında olduğunu belirten İş-Kur İl Müdürü Muzaffer Çamırcı “Fazla söze gerek yok. Burada gerçekten büyük mesafe kaydedilmiş. Bizde yasaların bize verdiği yetki çerçevesinde gerekli desteği sağlayacağız. Başka alanlarda geniş çaplı kurslar ve eğitimler vermeliyiz. Bu ortamı siz hanımlarımıza sağlayan ve emeği geçen herkesi kutluyorum”dedi.

 

Çankırılı hanımların çok maharetli olduklarını ifade eden Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç “ Ne kadar isabetli bir yatırım yaptığımızı görmekten dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Hanımlarımıza bu zamana kadar destek verdik, bundan sonrada destek vermeye devam edeceğiz. Her zaman sizlerin yanında ve emrindeyim”diyerek Çankırılı hanımlara başarılar diledi.

 

KOSGEB Çankırı temsilcisi Nazım Özkar ise, bayan kursiyerleri işlerini kurmalarında KOSGEB’in vermiş olduğu 27 bin lirası hibe ve 93 bin liralık kredi desteği hakkında bilgilendirdi.

 

Programın sonunda kursiyer bayanlar hazırladıkları projelerini tanıtırken, yetkililerden kafalarında soru işareti oluşturan konular hakkında bilgi aldılar.

 

Ayrıca bazı kursiyerler koordinatör Zeynep Dinç’e, siz bize kurs süresince destek verdiniz. Bizi heyecanlandırdınız, fakat eve gittiğimizde beylerimiz bizim heyecanımızı kırdılar, demesi üzerine salonda gülüşmelere neden oldu.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER