banner198

Projeleri hazırlamak için son gün 8 Şubat

Vali Özcan, esnaf ve sanayicilere projeler hazırlayıp Kuzka Mali Desteklerinden yararlanılması çağrısında bulundu

Projeleri hazırlamak için son gün 8 Şubat
banner145

Vali Özcan, esnaf ve sanayicilere projeler hazırlayıp Kuzka Mali Desteklerinden azami ölçüde yararlanılması çağrısında bulundu.

 

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısı ile Vali Vahdettin Özcan, Kuzka Yatırım Destek Ofisi Müdürü Abdullah Gülşen, Kosgeb Müdürü Ahmet Özbekler ve Ticaret ve Sanayi Odası Hayrettin Çelikten ortak bir basın açıklaması yaparak, Çankırı esnafının, sanayicisinin, işadamının Kuzka Mali Destek Programları kapsamında son başvuru tarihi 8 Şubat olan Sanayi Üretiminin Artırılması (SÜRAT) ve Turizmin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi (TURGEP) Mali Destek Programlarına proje hazırlayıp katılmaları ve bu desteklerden azami ölçüde faydalanmaları çağrısında bulundular.

 

Vali Özcan, burada yaptığı konuşmada, Çankırı için bu desteklerin büyük bir fırsat olduğunu, ancak proje yazma eğitimlerine Çankırılıların yeterli ilgiyi göstermediklerini gördüklerini, ancak hala zamanın olduğunu ve isteyen herkese her zaman eğitim verilerek, proje yazmalarının sağlanacağını belirterek, “Yatırım Destek Ofisimiz, gece gündüz, hafta sonu sürekli çalışarak proje yapmak isteyen herkese yardım edecektir. Tüm esnaflarımızı bu desteklerden faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

 

Kendisinin de sürekli çalışarak Çankırı’ya hizmet etmek amacının olduğunu belirten Vali Özcan, aynı özveriyi tüm çalışanlardan ve özel sektörden de beklediğini belirtti.

 

Başkan Çelikten, Gelişmiş ülkelerde bile firmaları devletin desteklediğini belirterek, “Bizim Ülkemizde de bu tür destekler var. Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü teknolojiyi kullanarak üyelerimizin bu desteklerden faydalanmalarını istiyoruz” diyerek tüm üyelerini ve esnafları proje hazırlayıp desteklerden yararlanmaya davet etti.

 

Çelikten, 4 yıllık bir üniversite mezunu eleman çalıştırıldığında bile devletin desteğinden faydalanıldığını belirten Çelikten, herkesin bu destekleri kullanması ve bilgi edinilmesi için ilgili kuruluşlara başvurmaları gerektiğini söyledi.

 

Kosgeb Müdürü Ahmet Özbekler, son değişiklikle Kobi tanımının değiştiğini 0’dan çok 250’den az işçi çalıştıran, net satış hasılatı veya mali bilanço toplamı 40 milyonun altında olan her firmanın Kobi sayıldığını ve her firmanın desteklerden faydalanabileceğini, sadece bu şartları iki yıl üst üste sağlayamayan firmaların Kobi olmaktan çıktığını belirtti.

 

Kuzka Yatırım Destek Ofisi Müdürü Abdullah Gülşen ise, sürekli duyurular ve eğitimler verdiklerini, ancak gereken katılımın olmadığını, yapılan toplantılar sonrası anket çalışması yaptıklarını ve çok az sayıda firmanın proje yazma eğitim talebinin olduğunu belirtti.

 

Gülşen, amaçlarının firmaları sadece bu desteklerden faydalandırmak olmadığını ve AB fonlarının kullanılmasının yollarını da göstermek olduğunu söyledi.

 

Vali Özcan, Çankırı’da yapılan yatırım ve gelişmeler ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunup, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER