banner198

Protesto Yürüyüşünde Memurlar İkiye Bölünde

Memur-Sen, Kamu-Sen ve Eğitim-Sen şubelerinin ortaklaşa düzenlediği yürüyüşte hükümetin memura önerdiği zam miktarı protesto edildi.

Protesto Yürüyüşünde Memurlar İkiye Bölünde
banner145

Memur-Sen, Eğitm- Bisr-Sen ve Eğitim-Sen şubelerinin ortaklaşa düzenlediği yürüyüşte hükümetin memura önerdiği zam miktarı protesto edildi. Belediye Meydanı’nda ortaklaşa yapılması planlanan basın açıklamasında ise sendikaların metni kimin okuyacağı noktasında anlaşamaması güne damgasını vurdu.

Kucaklama taşında başlayan yürüyüşe MHP, CHP, SP ve HAS Parti İl Başkanları ’da katılarak destek verdi.

Eğitim- Bir- Sen, Kamu-Sen, KESK temsilcilerinin gece geç saatlere kadar süren ortak açıklama metninde uzlaşmasına rağmen metni kimin okuyacağı noktasında anlaşma sağlanamadı.

Çankırı Postasına yaşanan süreci değerlendiren Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kasım Karatekin, gece geç saatlere kadar süren çalışmalarla ortak metinde anlaştık ancak metnin bir bölümünü biz, bir bölümünü Kamu -Sen ve son sayfasını KESK temsilcisinin okuması önerimiz kabul edilmeyince bizde Eğitim-Bir- Sen olarak yürüyüşe katılıp basın açıklamamızı valilik önünde gerçekleştirdik diye konuştu.

Belediye Meydanına gelen topluluk halaylarla zammı protesto etti. Kamu-Sen İl Temsilcisi Metin Memiş’in basın açıklaması sonrasında memurlar alandan ayrıldı.

Valilik önünde toplanan Eğitim- Bir-Sen üyesi memurlarda açıklama sonrasında dağıldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER