banner198

Protokol zirvesinden teröre lanet yağdı

Çankırı Protokolünün zirvesinden Hakkari de gerçekleşen terör saldırısını kınayan açıklamlar

Protokol zirvesinden teröre lanet yağdı
banner145

Çankırı Protokolünün zirvesinden Hakkari de gerçekleşen terör saldırısını kınayan açıklamalar geldi.

 

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ALİ İBRAHİM SAVAŞ KINAMA MESAJI:

 

 

Ülkemizin barış ve huzuruna yönelen terörü bir kez daha lanetliyoruz!

 

19 Ekim 2011 tarihinde Hakkâri’de gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda 24 askerimizin şehit olmasının acısını ve derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Menfur saldırılarda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

 

Aziz Türk milletinin ve kahraman askerlerimiz tarihimiz boyunca yaptığı bütün mücadelelerde, her zaman birlik ve beraberlik içerisinde bütün düşmanlarını daima bertaraf etmiştir. Dün olduğu gibi bugün de milletimiz, şehit düşen evlatlarının ardında bıraktıkları emanete sahip çıkacak ve bu terörist saldırılara en kısa sürede gerekli cevabı verecektir. Buna olan inancımız tamdır. Ülkemizin barış ve huzuruna yönelen terörü bir kez daha lanetliyoruz.

 

ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI İRFAN DİNÇ KINAMA MESAJI:

 

“MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR”

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç son günlerde artan terör olayları sonucu şehit olan asker ve polislerimiz için bir mesaj yayınladı. Başkan Dinç’in mesajı şöyle:

 

“Hakkari’de terör örgütünce gerçekleştirilen menfur saldırılarda 24 askerimizin, birkaç gün önce de Bitlis’in Güroymak İlçesi’ndeki saldırıda 5 polis memurumuzun şehit edilmesi tüm milletimizi derinden yaralamıştır.

Uzun yıllar Türkiye’nin başına bela olan PKK Terör Örgütü dış mihrakların da desteği ile maalesef ülkemize maddi ve manevi anlamda ciddi zararlar vermektedir. Ülkemizi bölmek, eti tırnaktan ayırmayı hedefleyen, bizi birbirimize düşürmek isteyen hainler bilsinler ki; Bu milletin kahraman evlatları hiçbir zaman onların oyununa gelmeyecek. Milli birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde duygularımız ne kadar yoğun olursa olsun aklı selim içerisinde hareket etmek durumundayız..

Bu menfur terör saldırılarını şiddetle ve lanetle kınıyor şehitlerimize yüce Rabbimden rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”

 

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ İDRİS ŞAHİN, TERÖRÜ KINAMA VE ŞEHİT AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI MESAJI:

 

 

18 Ekim 2011 tarihinde Hakkari Çukurca’da meydana gelen terörist saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimiz ile Bitlis in Güroymak mevkiinde kahpece kurulan pusu sonucu hayatını kaybeden beş polisimiz ile üç sivil vatandaşımıza Allahtan rahmet kederli aileleri ile milletimize baş sağlığı diliyorum.

 

Bu meyanda terör saldırıları ile büyük türk milletini bölmeyi düşünen hainlerinde hiçbir zaman ideallerine kavuşamayacağı milletimizin birlik ve beraberliğinin her zamankinden daha fazla perçinleştiğinin hainlerce bilinmesini tüm kamuoyuna saygı ile bildiririm.

 

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ, KINAMA MESAJI:

19 Ekim 2011 Çarşamba gecesi Hakkari Çukurca'daki terör saldırılarında 24 Mehmetçiğimizin şehit olduğu, 18 askerimizin yaralandığı haberini derin üzüntüyle hep birlikte öğrenmiş bulunmaktayız ve bu hain saldırıyı esefle, şiddetle kınıyorum.

Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Yaralı Mehmetçiklerimize de Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum.

Milletimizin yüksek feraseti, birlik ve beraberliği, eli kanlı, gözü dönmüş canilerin emellerine ulaşmasına fırsat vermeyecektir. Terörün bir insanlık belası olduğu, bununla mücadele etmenin kararlılık gerektirdiğini biliyoruz. Yeni bir anayasa sürecinin başladığı ilk günde canice işlenen bu saldırının ülkemizdeki kardeşliğe zarar veremeyeceğini herkesin bilmesini istiyorum.

Demokrasinin anayasal güvence altına alınması, özgürlüklerin genişletilmesi, kardeşliğin kök salması için yapılan çalışmaların bir avuç hainin rahatını kaçırmaktadır. Herkes şundan emin olmalıdır ki milletimizden aldığımız güçle ülkemiz üzerinde  oynamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Çankırı’mızda ve 74 milyon Türkiye’mizde bugün terör bir kez daha lanetlenmiştir. Bu dayanışma ve kardeşlik bilincinin ülkemiz üzerinde emelleri bulunan hainlere verilen büyük bir cevap olmuştur. Güvenlik güçlerimiz milletin huzur ve selameti için gece gündüz çaba göstermektedirler. Hükümet olarak, millet olarak her zaman yanlarındayız, çünkü onlar bizim evlatlarımız.

Acımız çok büyüktür. Hükümetimizin terörle mücadeledeki kararlı tavrından kimsenin şüphesi olmasın.

Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor,  Yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyor,  Aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER