banner198

Ramazan Ayı Çankırı’da Bir Başka Güzel

Çankırı Belediyesi, mübarek Ramazan ayı vesilesi ile Çankırılılara Ramazanı dolu dolu yaşatmaya hazırlanıyor

Ramazan Ayı Çankırı’da Bir Başka Güzel
banner145

Çankırı Belediyesi, mübarek Ramazan ayı vesilesi ile geleneksel eğlencelerle perdelerini açarak, düzenlediği zengin içerikli programlarla Çankırılılara Ramazan’ı dolu dolu yaşatmaya hazırlanıyor.

 

Önceki yıllarda da Ramazan gecelerine özel programlar düzenleyen Çankırı Belediyesi, bu yıl da geleneği bozmayarak etkinliklerine devam edecek.

 

Ramazan ayı boyunca her gece saat 19.30–00.00 arası Ramazan Sokağı’nda ( Buğday Pazarı Medresesi’nden İmaret Meydanına kadar olan güzergah) kurulan eğlence çadırında; eski Ramazanların vazgeçilmezlerinden olan Hacivat-Karagöz Gösterileri ve Meddah Orta Oyunu perdelerini halka açarken, geleneksel oyunların da çocuklara özendirilerek öğretilmesi amaçlanmaktadır.

 

 

Bu kapsamda yaren oyunları, Zeytin Sanatevi tarafından öğretilecek halka atma, yağ satarım bal satarım gibi birçok geleneksel oyunlarla çocuklar da Ramazan etkinliklerine dahil edilecek. Ayrıca, vatandaşlara macun şeker, pamuk şeker ve şerbet ikram edilecek.

 

Ramazan etkinliklerinin gündüz bölümünde ise; her gün saat 15.00–18.30 arası trafiğe kapatılacak olan Adnan Menderes Caddesi’nde (Mini Sinema yanı) kurulan iki çadırda çocuklara Hacivat, Karagöz ve Zenne maketleri yapımı öğretilecek.

 

 

Ramazan ayı boyunca çeşitli sanatçıların da yer alacağı etkinliklerde; Buğday Pazarı Medresesi ile Çivitçioğlu Medresesi’nde her Pazartesi ve Perşembe gecesi düzenlenecek programda ilahi grubunun dinletisini halkın beğenisine sunarken, dini içerikli kültürel programlara da yer verilecek.

 

Çankırı Belediyesi, hazırladığı programlarla Ramazan ayının ruhunu yaşatmaya, yeni nesillere aktarmaya çalışırken, aynı zamanda her akşam farklı bir mahallede kuracağı iftar sofralarıyla da birlik, beraberlik duygularını pekiştirerek halkın unutulmaz bir Ramazan ayı geçirmesine imkan sağlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER