banner198

Rektör Savaş Çankırı Basınıyla bir araya geldi

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı basını ile bir araya geldi

Rektör Savaş Çankırı Basınıyla bir araya geldi
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, üniversitenin üç yıllık bilançosunu açıklayarak göreve geldiği günden bugüne yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Büyük Otel’de gerçekleşen basın toplantısında Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş üniversitenin üç yıl içinde büyük gelişim gösterdiğini söyleyerek, “Üç yıl için fakülte sayımızı altıya çıkardık. Bu altı fakülte içinde sadece Mühendislik Fakültemizde öğrencimiz bulunmuyor. Fakültenin kadrosu tamam olmasına rağmen fiziki mekan yüzünden öğrenci alamadık. Fiziki mekan yetersizliğinden sadece Mühendislik Fakültemiz değil diğer fakültelerimizde etkileniyor. Yer olmadığı için yeni bölümler açıp öğrenci alamıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Rektör Ali İbrahim Savaş, sırıtmayla gülümsemeyi, ciddiyetle çatık kaşlılığı karıştıran bir toplum olduğumuzu belirterek, hakkında olumsuz yapılan eleştirilere değindi.  Eleştirenin konuya vakıf olması gerekir ve o bünyenin sağlık selameti için eleştir getirir” diye konuştu. ‘İki bin öğrenci kayıt dondurmuş’ diyenlere atıfta bulunan Savaş, “7 bin öğrenci arasında 17 kişi kayıt dondurmuş. Hiçbir üniversitede 2 bin öğrencinin kayıt dondurması zaten mümkün değil” diye konuştu.

 

Bugüne kadar esnaf, STK ve halktan destek gördüklerini söyleyen Savaş, “Bir çok projemizi onları ortak ettik. Üniversitenin kendini şehirden ayrı tutan kendi içine kapanık bir kurum olmasını asla düşünmedik. Bende kendimi şehirden mahrum etmedim” dedi.

 

-ÇANKIRI’YI YILDIZ ÜNİVERSİTE YAPACAĞIZ

Amaç ve hedeflerini anlatan Savaş, “Üniversiteye düşen vazife, Çankırı’nın kaybolmuş yıllarını telafi etmeye çalışmaktır. Kampüste yapılan yapılaşma ve faaliyet en az on yıllık bir faaliyette bir noktaya gelir. Çankırı’yı, Ankara’nın banliyösünde yıldız bir üniversite, branşlaşmış bir üniversite yapmak istiyoruz. İstikametimiz Mühendislik ve Fen Bilimlerinde branşlaşmış bir üniversite olarak ortaya çıkmak. Hedefimiz Üniversite olarak Çankırı’yı bir Eskişehir yapmak” diye konuştu.

 

 

-VEKİLLERİN BÜTÇEYE BİR KATKISI OLMADI

 

2012 bütçesiyle ilgili konuşan Savaş, “Her kurum yıl dolmadan bütçesini hazırlıyor. Birileri biz yaptırdık gibi konuşuyor. Biz bütçe hazırlıklarına Haziran gibi başlıyoruz. Kalem kalem tekliflerimizi veriyoruz. Ondan sonra DPT’ye gidiyor. Üniversitenin bütçe hazırlamada iki ayağı var. Biri yatırım için, diğeri cari bütçe harcamaları için maliye ile görüşülüyor. Ve orada oturup pazarlık yapıyoruz. Vekiller total bütçeyi komisyona kabul ettirirse bütçe bir iki milyon artar. Bütçe komisyondan maliyenin bildirdiği rakamla aynısı gibi geçti” diye konuştu.  

 

-REKTÖR TRAFİK POLİSİ DEĞİL

Görev süresinin dolmasına bir yıl kala bir dönem daha görevini sürdümek istediğini ifade eden Savaş,”Çankırı Karatekin Üniversitesi çok güzel bir trend yakaladı. Bunu bırakıp gidelim mi? Kimileri rektörü tayin ettireceğiz diyor. Rektör trafik polisi değil. Rektör seçimle gelir, seçimle gider. Arkadaşlarımı yalnız bırakmayacağım. Bir dönem daha göreve devam edeceğim. Kampus benim kendi çocuğum gibi oldu. Görmeden edemiyorum. Bir daha ki dönem de devam edeceğiz nasipse. Üniversite kendi seçimini yaparak YÖK’e gönderir oda Cumhurbaşkanına 3 isim sunar. Oda içlerinden birisini anayasal takdirini kullanarak seçer” diyerek seçim sürecini anlattı..

 

-“YALUNUZ TAŞTAN DUVAR OLMAZ”

Biz ödevimizi yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu bir takım oyunudur. Bunda belediye başkanı basın kamu kurumları stklar herkesin katkısı vardır. Şairin deyimiyle “Yalunuz taştan duvar olmaz”dedi.

 

Yaklaşık 4 saat süren basın toplantısının ardından Rektör Savaş gazetecileri Uluyazı kampüs alanına  götürerek inşaat alanında biten binaları gezdirdi.

 

Basın toplantısında Rektör Savaş’a İdari Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Çokyaman, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yusuf Kütük ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Halis Çalıkoğlu eşlik etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER