banner198

Rektör Savaş Sudanlı Eğitimcileri Kabul Etti

Rektör Savaş, TİKA-Sudan Mesleki Eğitim Merkezi’nin eğitim amacıyla Türkiye’de bulunan eğitimcilerini makamında kabul etti.

Rektör Savaş Sudanlı Eğitimcileri Kabul Etti
banner145

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Başbakanlık Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) arasında Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında İşbirliği Protokolü çerçevesinde kurulan TİKA-Sudan Mesleki Eğitim Merkezi’nin eğitim amacıyla Türkiye’de bulunan eğitimcilerini makamında kabul etti.

 

Ziyarette Sudan heyetine eşlik eden Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıza Gürbüz, eğitimcilerin Türkiye’deki eğitim süreçleri ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’a bilgi verdi. Gürbüz, Sudan’da kurulan eğitim merkezinde yer alan 10 adet atölye ve laboratuar, kütüphane, turizm uygulama restoranı ve uygulama otelinin teknik şartnamesinin Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından hazırlandığını ve 6 ay gibi kısa bir sürede merkez için gerekli makine – teçhizatın Hartum’daki merkeze yerleştirilerek çalışır hale getirildiğini belirtti.

 

Ziyaretçilere üniversitenin çalışmaları ve Uluyazı Kampüs alanında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren Savaş, ziyaretin sonunda Sudanlı eğitimcilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER